توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد

كتاب روش های زیست فناوری برای پایدارسازی كناره آبراهه ها

بلاگ سان: کتاب «روش های زیست فناوری برای پایدارسازی کناره آبراهه ها» ترجمه دکتر دکتر علی نورزاد، عضو هیات علمی دانشکده عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی و دکتر حامد نیرومند، عضو هیات علمی دانشگاه امام خمینی منتشر گردید.

كتاب روش های زیست فناوری برای پایدارسازی كناره آبراهه ها
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، در عصر حاضر به کارگیری تکنولوژیهای جدید در رشته های مختلف و خصوصاً ایجاد همکاری مشترک در تمامی رشته ها، سبب پیشرفت و خدمت رسانی بیش از پیش به بشر شده است. به کارگیری روش های زیست فناوری در حکم فناوری های سبز و پایدار، عرصه ای جدید در مهندسی عمران و در گرایش های گوناگون، خصوصاً در رشته مهندسی ژئوتکنیک به وجود آورده است. در کتاب روش های زیست فناوری برای پایدارسازی کناره آبراهه ها، به استفاده از گیاهان به منزله روشی زیست فناورانه، برای محافظت از حاشیه رودخانه و کنترل فرسایش آن اشاره شده است که در کشورهای متمدن سابقه دیرین دارد.
هم اکنون زیست فناوری یکی از مهم ترین محورهای های تک در کشورهاست و ارتقای زیست فناوری یکی از اساسی ترین فاکتورهای تعیین کننده توسعه در شاخه های مختلف علمی شمرده می شود. کشور ایران، با دراختیار داشتن تنوع گسترده اقلیمی، جغرافیایی و منابع طبیعی اولیه در خشکی، دریا و الگوی منحصربه فرد ژنتیکی در تمامی زمینه های انسانی، گیاهی و جانوری (به طوری که بگفته برخی دانشمندان علم ژنتیک، ارزش اقتصادی تعدادی از این ذخایر ژنتیکی از ذخایر معدنی و نفت بمراتب بیشتر است)، از غنی ترین و مناسب ترین کشورهای جهان برای دستیابی به فناوری های حاصل از منابع زیستی است.
روش های مهندسی زیست فناوری (مهندسی زیستی) در علم مهندسی عمران و خصوصاً گرایش ژئوتکنیک که در این کتاب خلاصه شده، بیشتر بواسطه آزمون وخطا توسعه یافته اند و مبتنی بر تجربه عملی بلندمدت هستند. این شیوه های «نرم» مهندسی امکاناتی را برای تکمیل، بهبود یا حتی در بعضی موارد جایگزینی سازه های سنتی سختگیرانه فراهم می آورند، همانند اجرای سنگ ریزی یا گابیون. همین طور ازنظر محیط زیستی روش های مناسب تری را برای ایجاد پایداری در حاشیه رودخانه ها ارائه می دهند که در عین حال کاربری زمین و مقررات ایمنی را فراهم می آورد. بااینکه این کتاب درباره مهم ترین روش های ساخت زیست فناورانه در حفاظت از حاشیه رودخانه ها و ترمیم حوضه آبخیز در اروپای مرکزی است، اما باتوجه به تنوع زیستی در ایران نیز کاربرد دارد و برای رشته های مهندسی معدن، بیوتکنولوژی، مهندسی مشاور و همین طور مؤسسه های پیمانکاری ژئوتکنیک و دانشجویان و استادان فعال در این حوزه ها کاربردی و مفید می باشد.
به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، ​​​کتاب «روش های زیست فنـاوری برای پایدارسازی کناره آبراهه ها» نوشته مارتین دُنات در ۱۳۶ صفحه رقعـی با قیمت ۴۰۰ هزار ریال توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی انتشار یافته است.




منبع:

1400/02/24
13:04:21
0.0 / 5
318
تگهای خبر: دانشگاه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
sunblog