یك پژوهشگر حوزه زنان مطرح كرد؛

زن در تراز انقلاب اسلامی با الگوی زهرایی

به گزارش بلاگ سان یک پژوهشگر حوزه زنان اظهار داشت: زن در تراز انقلاب اسلامی در عین فرزندپروری و همسرداری از تمامی جنبه های اجتماعی بهره مند است و زندگی حضرت زهرا را که بی نقص است الگوی راه خود قرار می دهد.

زن در تراز انقلاب اسلامی با الگوی زهرایی

فرشته روح افزا، پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب تعریف صحیح زن در تراز انقلاب اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری سخنانی درباب زن در تراز انقلاب اسلامی با این مضمون دارند که زن مورد نظر اسلام نه زن شرقی است که احساس می کند تنها برای گذراندن روزگار به این دنیا آمده است و نه زن غربی است که ابزار جنسی اجتماع باشد.
وی اضافه کرد: زنی مورد نظر اسلام است که بتواند شاخصه های مختلف را در عین این که فرزندپروری و همسرداری را انجام دهد از جنبه های علمی، حضور اجتماعی به شکل صحیح، بینش و بصیرت، قدرت تربیت، شجاعت را داشته باشد؛ اینها لغاتی است که مقام معظم رهبری نیز نسبت به خصوصیت زنان به آنها تاکید دارند.
زنی مورد نظر اسلام است که بتواند شاخصه های مختلف را در عین این که فرزندپروری و همسرداری را انجام دهد از جنبه های علمی، حضور اجتماعی به شکل صحیح، بینش و بصیرت، قدرت تربیت، شجاعت را داشته باشد این پژوهشگر حوزه زنان اظهار نمود: زنان ما باید نسبت به قدرتی که خداوند به آنها برای پرورش فرزندان، همسرداری و نگه داشتن سکان خانواده داده است آگاه باشند و باید این توانمندی وجود داشته باشد که به تمامی این وظایف رسیدگی کنند در حقیقت باید یک الگویی از زندگی حضرت زهرا (س) در زندگی زنان در تراز انقلاب اسلامی وجود داشته باشد.
روح افزا اشاره کرد: حضرت فاطمه زهرا از یک مرد نامحرم کوره خودرا می پوشاند و روایت داریم از ایشان که «خوش به حال زنی که مرد نامحرمی را ندیده است و مرد نامحرمی هم او را ندیده است» این به این معنا نیست که حضرت زهرا حضور اجتماعی نداشته اند چونکه ایشان در اواخر عمرشان حضور بسیار پررنگی در اجتماع برای بحث دفاع از ولایت داشته اند.
وی بیان کرد: حضرت فاطمه خودشان خطبه خواندند؛ یعنی در جایی حضور داشته اند که هم مرد نامحرم حضور داشته است و هم صدای ایشان را شنیده اند و با ظهور و بروز همه جانبه در اجتماع بودند بدین سبب تعریف زن در تراز انقلاب اسلامی به این شکل نیست که زنان در اجتماع حضور پیدا نکنند.
روح افزا اظهار داشت: منظور جلوگیری از نگاه جنسیتی به زنان است، یعنی زنان در رفتار، راه رفتن، نوع لباس پوشیدن، رعایت حجاب و نگاه کردن باید به گونه ای رفتار کنند که جنسیت آنها نمایان نشود و توجه به آن جلب نشود در مقابل هم زنان بعنوان یک زن به مردان جامعه نگاه جنسیتی نداشته باشند.

این پژوهشگر حوزه زنان اظهار نمود: آن زنی زن در تراز انقلاب است که بتواند فرزند خوبی تربیت کند و باید آن جایی که لازم است برای خانواده وقت بگذارد؛ تعریف درست در این خصوص را مقام معظم رهبری داده اند اما متأسفانه مانند تمامی موارد جامعه که به دنبال راه درست نمی رویم این مسئله هم نادیده گرفته شده است البته پژوهشگران این حوزه نیز این مسئله را به خوبی تبیین نکرده اند.
وی با اشاره به این که زن تراز انقلاب اسلامی باید علم اندوزی داشته باشد عنوان کرد: نمی توان در جهل و تاریکی زن در تراز انقلاب اسلامی شد بدین سبب زن در تراز انقلاب اسلامی باید علم اندوزی داشته باشد البته جامعه نیز باید برای زنان شرایط و راه را هموار کنند، باید برای زنی که مادر و همسر است و درحال تدریس نیز هست یک برنامه و اولویت دیگری قائل شد و باید امکانات مضاعفی ترتیب داد.
نمی توان در جهل و تاریکی زن در تراز انقلاب اسلامی شد بدین سبب زن در تراز انقلاب اسلامی باید علم اندوزی داشته باشد البته جامعه نیز باید برای زنان شرایط و راه را هموار کنند وی در پاسخ به این پرسش که منظور از فراهم کردن شرایط و امکانات برای زنان چیست اشاره کرد: ما باید شرایط بروز و ظهور یک زن تراز انقلاب اسلامی را ایجاد نماییم برای مثال بانوانی که همسر دارند و درحال اشتغال بیرون از منزل هستند نباید ساعت کاری یکسانی با مردان داشته باشند.
روح افزا اظهار داشت: مسئله مهم دیگر این است که باید توجه نمود که امور زنان به دست خودشان باشد یعنی پزشک زنان، پرستار، دندان، معلم، و غیره برای بانوان ما باید زنان باشند اما چرا نمی توانیم این فضا را برای حضور زنان فراهم نماییم در صورتیکه زنان بسیار تحصیل کرده ای را داریم پس ایجاد فضا برای حضور زنان وظیفه ماست.
این پژوهشگر حوزه زنان اظهار نمود: اگر زن در تراز انقلاب اسلامی بخواهد به فرزندش اهمیت دهد باید در جامعه با مردان اختلاف فاحشی داشته باشد و باید زمینه بروز و ظهور و امکانات حضور اجتماعی برای او فراهم باشد.
وی اشاره کرد: از نظر اسلام زن انسان ساز است و به جهت اینکه ما بتوانیم به این مهم دست پیدا نماییم باید امکانات جامعه را فراهم نماییم، هم اکنون زنان بسیار تحصیل کرده ای داریم که اولویت شأن رسیدگی به فرزندان است و باید از این بحث که نمی توانیم از حضرت زهرا الگو بگیریم کناره گیری نماییم چونکه در قرآن ذکر شده است که حضرت زهرا و زینب (سلام الله علیها) اسوه حسنه هستند و ما می توانیم به اندازه لازم از آنها بهره برداری نماییم.

روح افزا بیان کرد: الگوی یک زن در تراز انقلاب اسلامی برای ارتباط در خانواده و محور شدن آن حدیث کساء است که در انتهای آن نیز حضرت فاطمه را بنیان زندگی قرار داده است و به تفکیک نشان داده شده که ایشان چطور با فرزندان و همسر خود ارتباط برقرار می کند؛ ما باید زندگی بزرگان و ائمه را در سطح زندگی خود بیاوریم؛ برای مثال به گفتمان حضرت زهرا در حدیث کساء توجه کنید که در خطاب دادن فرزندان با چه لحنی این کار را انجام می دهند.
باید در وهله اول الگوی زندگی حضرت زهرا که بی نقص است تاج سر قرار گیرد و هرکس به اندازه توان خود از نگین های این تاج بهره ببرد و دوم این که باید واقعاً مسئولان زمینه سازی این کار را برای زنان انجام دهند وی در پاسخ به این پرسش که زنان ما چگونه باید مسیر زندگی و کارهای اجتماعی خودرا به حضرت زهرا نزدیک کنند اضافه کرد: باید در وهله اول الگوی زندگی حضرت زهرا که بی نقص است تاج سر قرار گیرد و هرکس به اندازه توان خود از نگین های این تاج بهره ببرد و دوم این که باید واقعاً مسئولان زمینه سازی این کار را برای زنان انجام دهند چونکه اگر بخواهیم با این روش های موجود زن در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم شعار است و نمی توانیم به این مهم دست پیدا نماییم.
این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در آخر اظهار داشت: ما باید این زمینه را فراهم نماییم و از جانب دیگر امکانات و آگاهی بخشی لازم را به زنان انجام دهیم، هم اکنون خیلی از افراد هستند که امکانات فرزندآوری را دارند اما بچه دار نمی شوند تنها بدین سبب که شخصیت اجتماعی خودرا از دست می دهند در صورتیکه باید برای زنان تعریف نماییم که شخصیت اجتماعی از کجا می آید و چطور شکل می گیرد.
وی اشاره کرد: ما الگوهای بسیار خوبی را در جامعه داریم که هم فعالیت اجتماعی دارند و هم اولویت شأن تربیت فرزندان و رسیدگی به زندگی شخصی است متأسفانه رسانه های ما زندگی این زنان را الگو نمی کنند در صورتیکه باید روی این الگوها بحث و برنامه ریزی نماییم تا به الگوی زهرایی دست پیدا نماییم.


منبع:

1400/11/06
23:15:15
0.0 / 5
592
تگهای خبر: برنامه , تدریس , رسانه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
sunblog