20 درصد مدارس فرسوده اند

به گزارش بلاگ سان، براساس اعلام معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور، از میان ۱۸ مدرسه ای که بر اثر زلزله خوی تخریب کامل شده بود، ۴ مدرسه ساخته و تحویل شده است و باقی پروژه ها هم تا مهر ۱۴۰۳ تحویل می شوند.

20 درصد مدارس فرسوده اند
مجید عبداللهی در گفتگو با ایسنا، با اعلان اینکه از ۸۰۰ مدرسه ای که در زلزله خوی تحت تأثیر قرار گرفته بودند، ۸۸ مدرسه صدمه دیده بودند، اظهار نمود: در زلزله خوی نزدیک ۸۰۰ مدرسه تحت تأثیر قرار گرفته بودند؛ یعنی ۸۰۰ مدرسه بر اثر زلزله تکان خورده بودند اما ۸۸ مدرسه در کانون اصلی زلزله صدمه دیده بودند.
وی خاطرنشان کرد: از ۸۸ مدرسه صدمه دیده ۳۵ مدرسه نیازمند تعمیرات جزئی بودند که تعمیرات جزئی این ۳۵ مدرسه را همان زمان در کمتر از یک ماه انجام دادیم و بچه ها سر کلاس درس رفتند. حدود ۱۳ الی ۱۴ مدرسه از ۸۸ مدرسه هم نیازمند تعمیرات اساسی بودند. قول داده بودیم تعمیر این تعداد مدرسه را تا اسفند ماه انجام دهیم اما تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ تعمیرات انجام شد و این مدارس هم مورد استفاده قرار گرفت.
۸ مدرسه در زلزله خوی به صورت کامل تخریب شدند معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور، با اعلان اینکه ۸ مدرسه خوی بر اثر زلزله به صورت کامل تخریب شده بودند، اظهار داشت: علاوه بر این ۸ مدرسه که به صورت کامل تخریب شده بودند، ۱۰ مدرسه هم صدمه دیده بودند اما چون از قبل کد تخریب گرفته بودند، ما این ۱۰ مدرسه را هم در کنار آن ۸ مدرسه تخریب شده در فهرست ساخت مدرسه قرار دادیم. ازاین رو باید ۱۸ مدرسه ساخته می شدند.
۴ مدرسه ساخته و تحویل داده شده است باقی مدارس تا مهر ۱۴۰۳ تحویل داده می شوند به قول عبداللهی از این ۱۸ مدرسه خوی که در فهرست ساخت قرار داشتند، ۴ مدرسه ساخته و تحویل داده شده است.
وی افزود: برای ساخت این چهار مدرسه ۱۲۰ میلیارد تومان، دولت از محل منابع ماده ۱۶ و ۱۷ قانون مدیریت بحران تأمین کرد و برخی از خیرین هم معادل همین رقم کمک کردند. با عنایت به پیشرفت فیزیکی پروژه های در دست اجرای ساخت باقی این مدارس، بنظر می رسد تا مهر ۱۴۰۳ بخش عمده این مدارس تحویل داده می شوند. البته بحث های منابع مالی هم مهم می باشد، اما تلاش می نماییم که تحویل این پروژه ها را به منابع مالی گره نزنیم.
حدود ۲۰ درصد مدارس فرسوده اند معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور، در قسمت دیگر سخنان خود در رابطه با آمار مدارس فرسوده کشور هم توضیح داد: دو مفهوم مدرسه فرسوده و مدرسه خطر ساز داریم که این دو را باید از هم تفکیک کرد. وقتی تشخیص دهیم مدرسه ای خطر ساز است و ساختمانش جان دانش آموزان را تهدید می کند، تحت هیچ شرایطی دانش آموز در این مدارس برده نمی شود اما مدارس فرسوده به این معنا نیست که دانش آموز را در این مدارس نبریم.
عبداللهی با ذکر مثالی اشاره کرد: برای مثال در اصفهان ۱۴ مدرسه ناشی از فرونشست داشتیم که سال جاری اجازه ندادیم دانش آموزان در این مدارس تحصیل کنند.
وی اظهار داشت: حدود ۲۰ هزار مدرسه از حدود ۱۰۵ هزار مدرسه، در تراز مدارس فرسوده قرار دارند که این یعنی حدود ۲۰ درصد مدارس فرسوده می باشند اما مدارس فرسوده به این معنا نیست که دانش آموز را در این مدارس نبریم. آمار کلاس درس فرسوده ما هم حدودا ۲۰ درصد است؛ یعنی ۱۰۴ هزار کلاس درس از ۵۴۰ هزار کلاس درس فرسوده می باشند.
۳۳ هزار کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی بنا بر اظهارات معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور، ۱۹ درصد از کلاس های درس کشور نیازمند توجه، ۱۳ درصد نیازمند مقاوم سازی برای افزایش عمر بنا و ۶ درصد از کلاس های درس معادل ۳۳ هزار کلاس نیازمند تخریب و بازسازی هستند.




منبع:

1402/08/15
07:56:01
0.0 / 5
241
تگهای خبر: پروژه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
sunblog