گزارش بلاگ سان؛

عقیم سازی متجاهرین تجاوز به فطری ترین حقوق زنان

طرح غیر انسانی عقیم سازی زنان معتاد متجاهر طی سال های گذشته بدون در نظر گرفتن راهكارهای موثر برای كمك به این زنان، از طرف مسئولین مدعی حقوق زنان مطرح گردیده است.

عقیم سازی متجاهرین تجاوز به فطری ترین حقوق زنان

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه_ ساناز باقری راد: طی روزهای گذشته خبری کوتاه بار دیگر و پس از مدت ها در فضای رسانه ای کشور پیچید. خبری که نخستین بار در سال ۹۴ از طرف شهیندخت مولاوردی معاون وقت زنان و خانواده ریاست جمهوری عنوان شد تا فطری ترین حقوق طبیعی زنان را خدشه دار کند.
عقیم سازی زنان کارتن خواب؛ این جمله این بود که مولاوردی در حاشیه مراسم امضای یک تفاهم نامه میان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با وزارت بهداشت آنرا بیان نمود.
مولاوردی درباره عقیم سازی زنان کارتن خواب اظهار داشته بود: دولت هنوز برنامه مشخصی برای این مساله ارائه نکرده است و اینکه اگر قرار بر چنین برنامه ای باشد، بطور قطع این برنامه باید از طرف وزارت بهداشت بررسی و ارائه شود اما در این رابطه بحث هایی در جریان است.
معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرده بود: باید بطور تخصصی و کارشناسی این طرح بررسی شود چون این طرح به سبب هزینه ها و تولدهای نوزادان معتاد که بار مالی برای نظام و کشور خواهد داشت و به لحاظ معنوی و اقتصادی و هزینه های اجتماعی نیازمند بررسی کارشناسی است و مطلوب، این است که ریشه ها قطع شود تا آماری از متولد شدن نوزادان معتاد نداشته باشیم.
صحبت های مولاوردی درباره هزینه تولد نوزادان معتاد برای کشور و لزوم قطع ریشه ای آنها، نخستین جرقه برای به جریان افتادن طرحی مقابل ابتدایی ترین حقوق بانوان بود. طرحی که در آن انسانیت بطور کامل نادیده گرفته شده و بدون توجه به حقوق طبیعی و انسانی یک زن، حکم به گرفتن حق فطری وی یعنی حق مادر شدن داده شده بود.
حتی از عنوان این طرح هم میزان غیر بشری و ضد انسانی بودن آن مشخص است اما با این وجود ریسمان پوسیده این طرح جمع نشد و مسئولین مختلف نیز باردیگر درباره آن اظهار نظر کردند.
به طوری که دی ماه سال ۹۵ هم سیاوش شهریور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره بر لزوم اجرای این طرح اظهار داشت: باید با پروژه قانع کردن زنان کارتن خواب، عقیم سازی صورت گیرد تا جلوی خیلی از لطمه های اجتماعی گرفته شود.
اظهارنظرهای عجیب مسئولین درباره عقیم سازی زنان معتاد و کارتن خواب تا مدت ها تبدیل به دستاویز رسانه های خارجی و تاکید بر تضعیف حقوق بانوان در ایران تبدیل شد.
این داستان اختتام نیافت اما حال مسعود رضایی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی، در اظهار نظری جدید با اشاره به لزوم عقیم سازی زنان معتاد متجاهر گفته است: با اجرای طرح عقیم سازی زنان معتاد، اجازه ندهیم آلودگی بانوانی که به سبب اعتیاد، فقر و ناتوانی در خرابه ها و مخروبه ها زندگی می کنند و در این محل های نامناسب تغذیه می شوند به جامعه سرایت کند. بدین سبب این طرح بسیار عالی و مفیدست و از آلوده شدن جامعه جلوگیری می کند.
رضایی با رد کردن ضد حقوق بشر بودن این طرح اشاره کرد: برخی معتقدند اجرای این طرح برخلاف قوانین حقوق بشر است. بنا بر این با اجرای آن مخالف هستند اما مهم این است که خودِ این زنان به انجام این کار رضایت دارند و از سویی دیگر انجام دادن عقیم سازی از ایجاد خیلی از معلول ها و لطمه های اجتماعی دیگر جلوگیری می کند.
وی که از فهرست ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان استان فارس به نمایندگی از مردم شیراز در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور داشت با اعلان اینکه چنین طرحی در مجلس پیشین مطرح نبوده است، اظهار نمود: در مجلس دهم چنین مسئله ای مطرح نشد اما حالا در اخبار و فضای مجازی در مورد این مساله زیاد می شنوم و اتفاقاً موافق آن هم هستم و به نظرم اجرای آن ضرورت دارد و هر مجلس و هر گروهی که این طرح را مورد بررسی قرار دهد، کار درست و بجایی است و منجر به سلامت اجتماع می شود.
حدود ۵ سال است که از شروع مطرح شدن عقیم سازی زنان معتاد یا کارتن خواب می گذرد و با این وجود طی این سال ها تا حالا شاهد اجرای طرحی مؤثر و جدی برای ساماندهی این دسته از بانوان نبوده ایم و بجای آن مسئولین از عقیم زنان سخن گفته اند.
به جریان انداختن باردیگر موضوع پر حاشیه عقیم سازی زنان معتاد متجاهر در حالی است که بنابر گفته فریده براتی سده معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی مجموعاً ۲۰ زن حامله معتاد متجاهر در مراکز نگهداری بهزیستی تهران وجود دارد.
براساس آمارها نیز مجموعاً هزار زن معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که ۵۰۰ نفر از آنها دارای جا و مکان هستند و ۵۰۰ نفر از آنها بی خانمان یا کارتن خواب محسوب می شوند.
به طور کلی از این تعداد زن معتاد کارتن خواب تعداد کمی در وضعیت حاملگی و مادر شدن قرار می گیرند که حاملگی اغلب این افراد نیز به سبب وضعیت خاصی که دارند به سقط عمدی یا ناخواسته منجر می شود.
در حقیقت تعداد نوزادانی که از زنان معتاد متجاهر بواسطه حاملگی های ناخواسته متولد می شود آمار بالایی نیست و برای این افراد نیز باید بجای در نظر گرفتن وحشتناک ترین راه غیر انسانی، راهی برای نجات مادر و برگشت وی به زندگی در نظر گرفته شود.
این در حالی است که مسئولین بجای در نظر گرفتن راهی برای نجات زنان معتاد، کارتن خواب و غیره و به توهین آمیزترین راه ممکن روی آورده اند. مادر شدن و تولد فرزند فطری ترین حق یک زن است و هرگونه برنامه ریزی برای گرفتن این حق در محدوده شرع، اخلاق و قانون نمی گنجد.
معاونت زنان نیز چه در زمان ریاست مولاوردی و چه در زمان ریاست معصومه ابتکار بعنوان یک نهاد متولی حوزه زنان وظیفه دارد بجای مطرح کردن مسائلی که تضعیف روشن حقوق بانوان است به ساماندهی، راه اندازی مراکز نگهداری، فراهم سازی شرایط ترک اعتیاد و بازگشت آنها به چرخه زندگی بپردازد.

1399/08/30
22:06:08
5.0 / 5
673
تگهای خبر: برنامه , داستان , رسانه , رمان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
sunblog