طرح رشته های جدید از طرف 5 دانشگاه برتر ایران

رییس کمیسیون همگرایی وزارت بهداشت از ایجاد رشته های مشترک در 25 دانشگاه از وزارت های علوم و بهداشت آگاهی داد.

طرح رشته های جدید از طرف 5 دانشگاه برتر ایران
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، در نشست "برگزاری دوره مشترک کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایران"(STIUC) که امروز پنج شنبه، 6 خرداد در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران برگزار شد، دانشگاه های عضو، رشته های پیشنهادی خودرا ارائه دادند.
در ابتدای نشست برگزاری دوره مشترک مشترک کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایران، دکتر رامین کردی، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار نمود: در ابتدا کار ما همکاری با دانشجویان خارج از کشور بود اما به این نتیجه رسیدیم که باید در ابتدا در این رابطه تمرین نماییم و این تمرین باید با دانشجویان داخلی شروع می شد. با تشکیل کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایران، کارهای خوبی در این کنسرسیوم انجام شد.
اگر ما نتوانیم با دانشگاه های ایران، صنعتی شریف، تهران و امیرکبیر کارهای مشترک انجام دهیم، پس با دانشگاه های خارجی نیز نمی توانیم.
پارک های علم و فناوری در اختیار دانشگاه ها باشند
در ادامه دکتر محمد جوان، رییس کمیسیون همگرایی وزارت علوم اظهار نمود: مسئله همگرایی سالهای زیادی است که مورد توجه قرار گرفته است. در نخستین سطح آن، زمانی مسئله رشته های بین رشته ای مطرح می شد و حرکات خوبی دراین زمینه انجام شد.
وی افزود: باید رشته ها کنار هم بمانند و پیشرفت های خوبی را منجر شوند. همگرایی در آموزش نیز نیاز به تحلیل مسائل جامعه دارد و وزارت های علوم و بهداشت باید در کنار هم قرار گیرند و در جهت ارتقای کشور گام بردارند.
جوان اضافه کرد: در وزارت علوم، پارک های علم و فناوری پیشرفت های خوبی داشته اند. دستگاهها نیز باید از پارک ها استفاده کنند و علاوه بر آن، پارک های علم و فناوری در اختیار دانشگاه ها باشند.
وی اشاره کرد: در بخشنامه های جدیدی که ابلاغ گردیده نیز اعضای هیات علمی وزارتخانه ها می توانند به وزارتخانه ی دیگر بروند و همکاریهای مشترک شکل دهند. این کنسرسیوم اتفاق خوبی است که دانشگاه ها در کنار هم باشند. البته ما باید این را هم مورد توجه قرار دهیم که دانشگاه های بزرگ شهرهای دیگر نیز می توانند در این کنسرسیوم قرار گیرند.
در بحث فناوری، رشته هایی باید باردیگر همگرایی شوند
دکتر رضایت، رییس کمیسیون همگرایی وزارت بهداشت نیز در این رابطه اظهار داشت: همگرایی در حوزه علمی، سیاسی و فناوری، باید در نهایت مشکلات جامعه را حل کند که این نیازمند ساختارهایی است. بدین سبب بنظر می رسد این امر نیازمند ریل گذاری است. قسمتی از این ریل گذاری نیز با رشته های میان رشته ای حاصل می شود.
وی افزود: در رویکردهای همگرایی، تجربیات قبلی شامل تک رشته ای ها بود ولی بعد از آن با ادغام رشته ها و ایجاد رشته هایی مانند بیوشیمی و زیست فناوری بوجود آمد.
رئیس کمیسیون همگرایی وزارت بهداشت اضافه کرد: بنظر می رسد در بحث فناوری، رشته هایی نیاز مجدد به همگرایی دارند.
وی در نهایت اشاره کرد: از زمانی که دبیرخانه های وزارت علوم و بهداشت با هم دبیرخانه مشترک ایجاد کردند، 25 دانشگاه از وزارت های علوم و بهداشت با هم رشته های مشترک ایجاد کردند.
باید در کشور بازار آزاد دانش ایجاد کنیم
در بخش بارش افکار نشست مشترک کنسرسیوم 5 دانشگاه برتر ایران، هیات های نمایندگی دانشگاه های عضو کنسرسیوم نیز توضیحات خودرا ارائه کردند.
در این بخش، دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار نمود: ما با ورود دانشگاه های دیگر به این کنسرسیوم مخالفیم. امروز در دنیا، در دانش به سمت غیرمرکزی کردن دانش می رویم. هم اکنون بازار آزاد دانش به جریانی تبدیل گشته که حتی در فتح مریخ هم دیده می شود. ما نیز باید در کشور بازار آزاد دانش درست نماییم.
وی افزود: ما باید کارگزار استعدادها باشیم. برای گردآوری استعدادها در کنار هم، سیاستمداران باید خودشان از بهترین استعدادها باشند و سرمایه اجتماعی داشته باشند. مدیران دانش در وزارت های علوم و بهداشت باید نقطه تماس باشند و استعدادها را کنار هم جمع کنند.
سهراب پور اشاره کرد: آمریکا، آمریکاست چون دانش بنیان است. آنها به حرف دانشمند گوش می کنند، نه این که به او امر و نهی کنند.
ما در مجموعه تصمیمات خود باید قوانین را بازبینی کنیم
دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز اظهار داشت: دانشگاه می تواند محور خوبی برای همه حوزه ها باشد. در موضوع همگرایی نیز، یک موضوع، بحث تبدیل و تسهیل رشته ها است و به نظرم، ما در مسئله فراهم کردن شرایط آموزش دانشجویان در حوزه های بین رشته ای، غفلت کرده ایم.
وی افزود: ما در دانشگاه تهران، تجربه ای را آغاز نموده ایم که در قسمتی از آن، دانشجو می تواند یک ششم برنامه درس های عمومی از رشته های دیگر کسب کند. در بحث بین رشته ای، اصلاح مقررات و ایجاد مشوق ها برای کارهای بین رشته ای از اهمیت بالایی برخوردارست.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با اعلان اینکه ما در مجموعه تصمیمات خود باید قوانین را بازبینی نماییم، اشاره کرد: ضرورت دارد که برای این کنسرسیوم، باتوجه به جایگاه این دانشگاه ها مجوزهای خاص گرفته شود و اختیارات شوراهای برنامه ریزی و گسترش وزارت های علوم و بهداشت برای مدتی، برای این دانشگاه ها تحفیظ شود. دانشگاه های ما می توانند با اختیارات ویژه، از ظرفیت های خود استفاده کنند.
پیشنهاد رشته های میان رشته ای از جانب 5 دانشگاه برتر کشور
در ادامه، دکتر سید محمد حسین کریمیان، معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اظهار نمود: دانشگاه امیرکبیر از کار مشترک حمایت می کند. کار مشترک تحت هر شرایطی از کار انفرادی بهتر است. ما نیز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از سالهای قبل، کارهای مشترک را آغاز نموده ایم. کار مشترک هم افزایی خواهد داشت و فضای جدیدی را برای دانشجویان فراهم می آورد.
وی افزود: ما در سال در بازبینی دروس کارشناسی، بسته های 15 واحدی اختیاری رشته ها را تعریف کردیم و پنج رشته را برای کار مشترک در این کنسرسیوم اولویت بندی کردیم که شامل رشته های مهندسی صنایع-سیستم های سلامت، مهندسی پزشکی-مهندسی توانبخشی، مهندسی پلیمر-بیوپلیمر، مهندسی مکاترونیک و مهندسی هسته ای-پرتوپزشکی می شود.
رشته های پیشنهادی دانشگاه تهران که از طرف دکتر حریریان، رییس مرکز آموزش زیست مواد دانشگاه تهران و دکتر ضرغامی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران ارائه شد، شامل: بیوتکنولوژی، مهندسی پزشکی، مهندسی پزشکی باز ساختی، مهندسی پزشکی بیو مکانیک، نانوتکنولوژی، فاماسیوتیکس، مهندسی بافت است.
دکتر عبدالرضا سیم چی، مدیر امور بین الملل دانشگاه صنعتی شریف نیز رشته های پیشنهادی این دانشگاه را اینطور عنوان کرد: فناوری های همگرا در علوم نانو، مهندسی اعضای بدن، علوم اعصاب و مهندسی مغز و اعصاب، رباتیک پزشکی و بیومکانیک، فیزیک پزشکی.
دکتر حسین قنبری، رییس دانشکده تکنولوژی های جدید پزشکی دانشگاه علم پزشکی تهران نیز رشته های پیشنهادی این دانشگاه در این کنسرسیوم را به شرح زیر اعلام نمود: دکتری تخصصی برنامه آموزشی زیست مواد (Biomaterials)، دکتری تخصصی برنامه آموزشی نظارت بر تجهیزات پزشکی (Medical Device Regulatories)، دکتری تخصصی برنامه آموزشی علم داده ها در پزشکی (Data science in medicine) و دکتری تخصصی برنامه آموزشی نانوفناوری پزشکی (Medical nanotechnology).
رشته های پیشنهادی دانشگاه علوم پزشکی ایران که از طرف دکتر مهدی مقتدائی، معاون بین الملل این دانشگاه عنوان شد، شامل رشته های: رباتیک جراحی، علوم داده های بهداشتی، مهندسی سیستم بهداشت، کارآفرینی زیست، فناوری توانبخشی، روانشناسی شناختی، هوش مصنوعی و فلسفه پزشکی می شود.







1400/03/08
23:12:37
0.0 / 5
454
تگهای خبر: آموزش , برنامه , خدمات , دانشگاه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
sunblog