در یك برنامه رادیویی مطرح شد؛
لزوم سرمایه گذاری روی زوجین برای افزایش جمعیت
به گزارش بلاگ سان یک فعال رسانه ای اظهار داشت: برای افزایش جمعیت و اصلاح نگرش در زمینه جمعیت، باید روی دو قشر زوج های جوان و سپس دانش آموزان سرمایه گذاری و کار شود.
به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، سید مهدی سیدی فعال رسانه ای با حضور در برنامه چشم انداز رادیو گفت و گو، با اشاره به اهمیت مساله جمعیت و خطر پیری جامعه اظهار داشت: در سالهای آتی می بایست دستور کار کلیه دستگاهها حساس سازی جامعه نسبت به مساله جمعیت باشد تا گفت و گو در جامعه ایرانی درباره فرزندآوری، رایج شود.
وی با اعلان اینکه الان در جامعه مسئولیت پذیری کم رنگ شده است، اشاره کرد: هم اکنون روی دو قشر می بایست سرمایه گذاری کرد؛ این دو قشر ابتدا زوج های جوان و سپس دانش آموزان هستند که در زمینه جمعیت می بایست اصلاح نگرش شوند.
چگونگی تاثیر فرهنگ بر جمعیت بعنوان مانع فرزندآوری
سیدی با اعلان اینکه در دنیا موانع فرزندآوری را از قاب و نگاه اقتصاد یا مسائل اشتغال و مسکن می نگرند، اظهار داشت: در برخی از تحقیقات اثبات شده است که در خیلی از کشورها با وجود سیاست های مشوق فرزندآوری، هنوز هم به نتیجه مشخصی در این عرصه نرسیده اند.
این فعال رسانه ای افزود: درباب فرزندآوری اصل ماجرا اقتصادی نیست چونکه با وجود راه هایی می شد مساله را حل کرد اما هم اکنون نگرانی از پیری جمعیت می بایست با نگاه فرهنگی و تربیتی حل شود.
تضاد منافع از دلیلهای عدم فرزندآوری است
سیدی عمل به فطرت انسانی که مشتاق ازدواج و فرزندآوری است را مهم دانست و عنوان کرد: این مساله در بیشتر انسان ها وجود دارد. حالا اگر ازدواج و فرزندآوری رخ ندهد، اغلب به سبب اختلالات فرهنگی است و کلیدواژه مشکلات اقتصادی که مطرح می شود، ذیل حوزه فرهنگ است.
وی همین طور به سه ترس اصلی در حوزه فرزندآوری اشاره و عنوان کرد: اول، ترس از تربیت است. بسیاری از زوج های جوان امروزه به این علت که از چگونگی تربیت فرزند خود می ترسند و بچه دار نمی شوند. دوم، ترس از فقر است که ریشه در نگرانی های موجود از کمبود امکانات برای آینده فرزندان دارد.
این فعال رسانه ای اضافه کرد: سوم ترس نسبت به منفعت ها است. مانند مادری که می خواهد ادامه تحصیل بدهد یا شاغل باشد، پدری که می خواهد به سفرهای شغلی ادامه دهد و بچه دار شدن می تواند برایشان محدودیت بوجود آورد.
سیدی افزود: همه این موارد یعنی «فرهنگ» و مادامی که در نگرش و دیدگاه های جامعه، اصلاحاتی انجام نشود، بعید است با سیاست ها و قوانین تشویقی هم به اهداف مد نظر رسید.
بچه با بچه تربیت می شود
وی با تاکید بر چند فرزندی بجای تک فرزندی اظهار داشت: آن هایی که مادر دو یا سه بچه هستند، احتمالاً راحتی بیشتری در تربیت فرزند دارند تا مادرانی که یک فرزند دارند. اساساً پدر و مادر بواسطه حضور فرزندان، گرفتار رشد یافتگی می شوند. زندگی مشترک نیز به مفهوم ورود به عرصه مسئولیت و مدیریت است و نگاه غلطی که در جامعه جهانی شکل گرفت، سبب مسئولیت گریزی بشر شد.
این فعال رسانه ای با اعلان اینکه حالا تفکر بشر این است که باید برای بالا بردن لذت های مسئولیت های خودرا بکاهد، ابراز کرد: تربیت فرزند هم اکنون به مهدکودک ها، بهزیستی، مدرسه، تلویزیون، شبکه های اجتماعی و تبلت واگذار شده که این اشتباه است.
وی در آخر اضافه کرد: اگر یاد بگیریم که نگاه مان را درست نماییم فرهنگ نیز درست می شود اما اگر بخواهیم فرزندآوری را از دریچه اقتصاد نگاه نماییم، صرفه اقتصادی ندارد؛ بدین سبب نباید با این دیدگاه به فرزندآوری نگاه کرد و باید این مساله را با نگاه های فرهنگی دید و ارزیابی کرد.
منبع: بلاگ سان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب