گزارش بلاگ سان؛
بازخوانی یك اتفاق در فرودگاه مشهد
بلاگ سان: مسئله درخواست حضانت نامه در پروازهای داخلی، اتفاق جدیدی نیست اما تا حالا کمتر بدان توجه شده است، زخمی که این دفعه در فرودگاه مشهد سر باز کرد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها – رضا آرمانیان: جمعه ۱۷ بهمن ماه سال جاری وقتی شهره پیرانی، همسر شهید رضایی نژاد به همراه دختر ۱۴ ساله اش آرمیتا رضایی نژاد، قصد سوار شدن به پرواز مشهد - تهران را داشتند با مشکلی عجیب مواجه شدند؛ مشکلی که شهره پیرانی پس از گرفتن کارت پرواز آنرا در پستی اینستاگرامی به اشتراک می گذارد و آنجاست که پیرو کامنت هایی که زیر پست گذاشته می شود در می یابد این امر مسبوق به سابقه بوده و قبل از این برای مادران بسیاری در پروازهای داخلی روی داده است.
متن این پست بدین شرح است: «در پرواز برگشت از مشهد به تهران برای گرفتن کارت پرواز به کانتر مراجعه کردم. خانم متصدی گفت دخترتان کدام است؟ نشان دادم، گفت چند ساله است گفتم چهارده ساله. گفت باید نسبت و حضانت شما تأیید شود. گفتم اسم دخترم داخل شناسنامه است. گفت باید مأمور ما تأیید کند. گفتم من بچه را به دنیا آورده ام و بزرگ کرده ام. مأمور شما باید تأیید کند بچه من هست یا خیر؟ مأمور آمد، گفتم برمبنای کدام قانون و از کی این تأیید باید انجام شود؟ گفت قانونی می باشد که هواپیمایی کشوری به ما ابلاغ کرده. گفتم ماده قانون را به من بگویید. بلد نبود…»
از عکس العمل معاونت امور زنان تا لوایح دولتی
این پست و گلایه همسر شهید رضایی نژاد نسبت به اثبات حضانت دخترش در فرودگاه حواشی بسیاری به دنبال داشت نخستین عکس العمل آن درج موارد مشابه توسط عموم مردم زیر پست بود. مسئله تا جایی پیش رفت که معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری هم عکس العمل نشان داد و در توئیتی عنوان کرد: «این مادران برای ایفای وظایف مادری با مشکل مواجه می شوند و برای همین موضوع معاونت دو لایحه به دولت داده است. این جریان را به اطلاع وزیر کشور و وزیر راه رساندم. اگر نام مادر در کارت ملی درج شود این مشکلات پدید نمی آید. جایگاه مادر باید در عمل والا و مورد احترام باشد، نه در حرف و شعار.»
قانونی که وجود ندارد
گلایه همسر شهید رضایی نژاد توسط مجلس هم پیگیری می شود و مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی از بررسی های کارشناسانه پیرامون این مساله و نبود هیچ سند قانونی مبنی بردرخواست مدرک حضانت نامه از مسافران پروازهای داخلی سخن می گوید. این نماینده مجلس عنوان کرده است: «در بررسی های اینجانب و مشاورانم مشخص شد هیچ مستند قانونی در خصوص درخواست چنین مدرکی از مسافران پروازهای داخلی وجود ندارد و اقدام شرکت هواپیمایی دراین زمینه خودسرانه و فاقد وجاهت قانونی بوده است؛ از طرف دیگر دختران بالای ۹ سال از دایره حضانت خارج می شوند و درخواست چنین مدرکی از آرمیتا رضایی نژاد ۱۴ ساله مغایر با قانون است …»
شاید این اتفاق امروز برای شهره پیرانی همسر شهید رضایی نژاد افتاده است! اما مسلماً تا حالا مادران بسیاری که حضانت فرزندان خودرا دارند با این مشکل مواجه گشته اند و این امر به یکی از مسائل حل نشده این مادران تبدیل گشته است و برخورد فرودگاه مشهد با این قضیه حکایت از این دارد که این امر مدتهاست پا را از ابعاد قانونی فراتر نهاده و سازمان های مختلف با آن سلیقه ای برخورد می کنند.
با توجه به اینکه این مسئله در فرودگاه مشهد که هر ساله میزبان زوار و مسافران بسیاری بوده و با اهمیت تر از آن پایتخت معنوی کشور و جهان اسلام نامیده می شود روی داده خبرنگار مهر، جهت بررسی این مهم پیش از هر چیزی به سراغ مسئولان فرودگاه مشهد می رود.
فرودگاه مشهد: روال قانونی همین است / هواپیمایی کشوری: سلیقه ای عمل شده است
حسن جعفری، مسئول روابط عمومی فرودگاه مشهد در گفت و گو با خبرنگار مهر، می گوید: این مسئله را باید از شرکت هواپیمایی مربوطه و سازمان هواپیمایی کشوری که متولی اصلی امر است پیگیری کنید اما در عین حال اینگونه عنوان می کند: وظیفه کسی که پای کانتر است احراز هویت مسافر است. خانم پیرانی مقابل کانتر رفتند و گویا شناسنامه دخترشان عکس دار نبوده است، مسئول بررسی این کار می خواست حضانت ایشان برایشان مشخص شود که از خان پیرانی درخواست حضانت نامه می کنند.
وی می افزاید: بعد از آن که مشخص شده که ایشان همسر شهید هستند، سرشیفت موضوع را حل کرده اما روال قانونی اش همین بوده است. با این وجود شرکت هواپیمایی مورد نظر خودش باید پاسخگوی آن باشد چونکه مسئولیت سوار کردن و احراز هویت مسافر با شرکت هواپیمایی است و فرودگاه متولی آن نیست. شرکت هواپیمایی مورد نظر خودش باید پاسخگوی آن باشد چونکه مسئولیت سوار کردن و احراز هویت مسافر با شرکت هواپیمایی است و فرودگاه متولی آن نیست
جعفری در حالی از روال قانونی درخواست حضانت نامه می گوید که محمدحسن ذیبخش سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری پیش از این، در گفت و گو با رسانه ها مشکل را در بدون عکس بودن شناسنامه آرمیتا رضایی نژاد بیان کرده و گفته است: «باید هویت آرمیتا برای مسئولان این شرکت تأیید می شد؛ بدین سبب برخی ناهماهنگی در هنگام ورود به وجود آمد که کاملاً غیر عمد بود؛ مسئول شرکت هواپیمایی از خانم شهره پیرانی برگه حضانت فرزند را خواسته که دریافت این برگه به هیچ عنوان ضرورتی نداشته و مسئول این ایرلاین در این رابطه سلیقه ای عمل کرده است.»
عذرخواهی از همسر شهید
برای آنکه بی واسطه اصل قضیه را بررسی نماییم به سراغ خانم پیرانی رفتیم. شهره پیرانی، همسر شهید رضایی نژاد در گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، از عکس العمل مدیر عامل شرکت کاسپین نسبت به این مسئله و پیگیری آن اظهار می کند: مدیر شرکت طی تماسی از مسئله پیش آمده، عذرخواهی کرده اند.
همسر شهید رضایی نژاد می گوید: بامداد جمعه ۱۷ بهمن ماه ساعت ۸: ۱۰ در فرودگاه مشهد بمنظور پرواز تهران برای گرفتن کارت پرواز پای کانتر رفتیم که پس از ارائه مدارک، متصدی از من درخواست حضانت نامه دخترم را کرد و گفت باید نسبت و حضانت شما تأیید شود.
پیرانی ابراز می کند: گفتم اسم دخترم داخل شناسنامه است که متصدی عنوان نمود باید مأمور ما این را تأیید کند! گفتم من بچه را به دنیا آورده و بزرگ کرده ام؛ مأمور شما باید تأیید کند بچه من هست یا خیر؟ که عنوان شد برمبنای قانونی که هواپیمایی کشوری به ما ابلاغ کرده این امر انجام می شود اما حتی ماده قانونی را بلد نبودند.
وی با اعلان اینکه کارت پرواز را ساعت ۸: ۳۵ گرفتم چون این مدت در حال بحث پیرامون مسئله به وجود آمده بودیم، می گوید: در ۹ سال قبل نخستین بار بود که شاهد چنین برخوردی بودم و بلافاصله پس از گرفتن کارت پرواز این مسئله را پست کردم و باتوجه به کامنت های زیادی که زیر پست گذاشته بودند؛ این چنین برخوردهایی در فرودگاه مشهد خیلی زیاد است.
سلیقه ای برخورد کردن یا مته به خشخاش گذاشتن
همسر شهید رضایی نژاد ابراز می کند: درخواست حضانت نامه برای بچه های کوچکی که نمی توانند صحبت کنند طبیعی است چونکه ممکن باشد مسئله آدم ربائی در بین باشد ولی برای دختر من که ۱۴ سالش است و من شناسنامه هم ارایه داده بودم مته به خشخاش گذاشتن است.
پیرانی بیان می کند: متصدی دید که اسم همسر من بعنوان متوفی در شناسنامه است و اسم دخترم هم هست اما باز هم درخواست حضانت نامه کرد؛ قاعدتاً این اتفاقات کمتر برای یک پدر روی می دهد ولی برای بانوان به کرات اتفاق می افتد.
وی با اعلان اینکه با پیگیری هایی که انجام دادم چنین ماده قانونی نبود، ادامه می دهد: فردی که با من این برخورد را کرد، کاملاً سلیقه ای عمل کرده بود و بنا بر این هم عذر خواهی کردند. فردی که با من این برخورد را کرد، کاملاً سلیقه ای عمل کرده بود و بنا بر این هم عذر خواهی کردند
همسر شهید رضایی نژاد با تاکید بر اینکه این کار به هیچ عنوان وجاهت قانونی ندارد، می گوید: احراز هویت در پروازهای داخلی با کارت شناسایی ملی و شناسنامه است که من شناسنامه تحویل دادم، اما از من حضانت نامه می خواستند در صورتیکه حضانت نامه برای هیچ دختر ۹ سال به بالایی در هیچ دادگاهی داده نمی گردد چون از دایره حضانت خارج است.
آئین نامه ای که اصلاح می شود
برای تکمیل گزارش به سراغ شرکت هواپیمایی مورد نظر رفتیم تا پاسخ آنها را هم بشنویم. علی یاری، مسئول روابط عمومی این شرکت در تهران در گزارش بلاگ سان به نقل از مهر می گوید: مدیر عامل شرکت شخصاً با خانم پیرانی صحبت کردند، دلجویی شد و از ایشان عذرخواهی کردیم و مشکل برطرف شد.
وی عنوان می کند: شرکت کاسپین قول داده بخشنامه های مربوطه در حوزه پروازهای داخلی را اصلاح کند، ماجرای مربوط به خانم پیرانی در فرودگاه مشهد پیگیری شده و مقرر است دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم. شرکت کاسپین قول داده بخشنامه های مربوطه در حوزه پروازهای داخلی را اصلاح کند، ماجرای مربوط به خانم پیرانی در فرودگاه مشهد پیگیری شده و مقرر است دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم.
علی یاری با اعلان اینکه هر چند برخی مسائل امنیتی به سبب دهه فجر افزایش داشته است، می افزاید: با این وجود از شرکت خدمات فرودگاهی طرف قرارداد که مسئول این قسمت از خدمات بودند، توضیح خواستیم و با بانیان قصور احتمالی برخورد می نماییم و این قسمت از احراز هویت از رویه کار توسط شرکت در پروازهای داخلی حذف می شود و فقط در پروازهای خارجی اعمال خواهد شد.
در توضیحات بیشتر عنوان شد گام اول احراز هویت پای کانتر، رؤیت کارت ملی و شناسنامه است و وقتی در مدارک، همسر فوت کرده یا مسئله طلاق باشد در گام بعدی حضانت نامه درخواست می شود. اما گویا این مسئله فقط برای مادران است و آقایان کمتر با این مسئله مواجه می شوند. حال مقرر است این مسئله چگونه به سرانجام برسد و سلیقه ای برخورد کردن دستگاهها و سازمان ها با مسئله حضانت مادران پس از ورود معاون رئیس جمهوری و مجلس بدان به چه سرانجامی برسد بعدها مشخص می شود.
مشهد شهری است که هر ساله پذیرای میلیون ها زائر و مشتاق زیارت بارگاه منور علی ابن موسی الرضا (ع) است، عاشقانی که شاید کمترین توقع و انتظارشان دیدن رفتار و برخوردهایی در شأن نام این شهر باشد.
چه خوب است که نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، مسئولان سطح اول اجرائی استان، متولیان امر زیارت و همه افرادی که در حوزه زیارت و گردشگری فعالیت می نمایند از این واقعه درس گرفته و هر یک برمبنای جایگاه، توان و مسئولیتی که بر عهده دارند اجازه ندهند تا برخوردهای سلیقه ای حتی با فرض قانونی بودن، خدشه ای بر چهره مردم خوب و میهمان دوست مشهد وارد کند.
منبع: blogsun.ir
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب