كارشناس حوزه زنان و خانواده:

نگاه حمایتی از مادران در جامعه كاری وجود ندارد

به گزارش بلاگ سان کارشناس مسائل زنان و خانواده اظهار داشت: یک نگاه کلان به معنای حمایت از شأنیت مادر در جامعه کاری وجود ندارد و حتی قوانین در ارتباط با مادران شاغل دور زده می شود.

نگاه حمایتی از مادران در جامعه كاری وجود ندارد

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، سکینه اکبری با حضور در برنامه چشم انداز رادیو گفت و گو، با تعریفی از اصطلاح اشتغال زنان اظهار داشت: شغل برای بانوان، فعالیت و کاری است که در قبالش، حقوق و مزایا دریافت شود و شامل شغل های تمام وقت، پاره وقت، اداری، غیراداری، دولتی، خصوصی، خانگی و غیره می شود.
وی مشاغل خانگی و خانه داری را شغل های مجزایی خواند و اشاره کرد: خانه داران به کاری که به شأنیت مقدس مادری و همسری مربوط است، مشغول هستند. به لحاظ دیدگاه های فرهنگی موجود در جامعه، این تفکر القا شده که بانوان شاغل ارزش اجتماعی بیشتری دارند و اگر اشتغال بیرونی نداشته باشند، احساس می کنند در هویت شان خدشه وارد شده است.
اکبری بیان کرد: در بعضی موارد هم، تحصیلات بانوان به حد تخصص می رسد، در این صورت نمی توانند خانه دار باشند چون باید از علم خود در اجتماع استفاده کنند.
از هویت مادری زنان حمایت شود
کارشناس مسائل زنان در ادامه با اعلان اینکه در طرح تعالی جمعیت دو رویکرد فرهنگی و اقتصادی-حمایتی وجود دارد، اشاره کرد: برای بخش فرهنگی، وزارت علوم و آموزش پرورش متولی شده اند تا مبحث را در قالب کتاب های درسی و کلاس های آموزشی پیگیری کنند.
کارشناس مسائل زنان و خانواده، با تاکید بر وجود نگاه جنسیت گرا به مفهوم عدم پشتیبانی از شأنیت مادر در طراحی های فرهنگی اظهار داشت: وزارت علوم و آموزش و پرورش دراین زمینه، مورد نقد قرار می گیرند و اشکالاتی بر آنها وارد است. مثلاً یک دانشجوی دکتری از ترس رد نشدن توسط استادها، زمان ازدواج به پس از دفاع موکول می کند.
فرزند دردسر نیست
اکبری در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه مساله جمعیت باید برای کل کشور مهم باشد، اشاره کرد: با وجود اینکه مساله اقتصادی برای فرزندآوری و ازدواج بسیار مهم است؛ اما بنظر می رسد مبحث فرهنگ بسیار مهم تر و تاثیرگذارتر است. بعنوان مثال، زنان دهه ۵۰ با تمام مشکلاتی که داشتند، هویت مادری و همسری شان تغییر نکرد.
این کارشناس مسائل زنان افزود: تا زمانی که زنان، واقف به هویت اصلی خود مانند مادری نشوند، مشکلات بسیاری وجود خواهد داشت. مثلاً در خیلی از موارد به فرزند بعنوان دردسر نگاه می شود.
اکبری همینطور با اعلان اینکه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد زنان، شاغل هستند و ۷۰ درصد خانه دار، تصریح کرد: انتظار می رود که بانوان خانه دار، الگوهای فرزندآوری صحیح را اجرا کنند؛ اما در موارد بسیاری، متأسفانه این اتفاق مشاهده نمی گردد و آنها در حقیقت به یک یا نهایتاً دو فرزند اکتفا می کنند.
مشکلات روانی برای مادران شاغل باید رفع شود
این کارشناس مسائل زنان، با اشاره به اینکه مسائل زنان صرفا با مسائل حقوقی حل نمی گردد، اظهار داشت: برای مثال سازمان ها برای دور زدن قوانین، می کوشند تا قراردادها را با بانوان، کوتاه مدت تنظیم کنند تا هر زمان که بخواهند بتوانند با آنها خداحافظی کنند.
وی اضافه کرد: برای مثال معمولاً سازمان ها، نهادها و مجموعه های خصوصی با یک خانم آبستن قرارداد بلندمدت نمی بندند که در ادامه تسهیلاتی مثل مرخصی زایمان را به فرد اعطا نکنند.
پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در آخر با اعلان اینکه نگاهی به مفهوم پشتیبانی از شأنیت مادر در جامعه کاری وجود ندارد، اظهار نمود: نبود این نگاه در طراحی ها و برنامه ریزی های فرهنگی منجر به شکل گیری مشکلات روانی برای مادر شده که حتی به سقط جنین هم منجر می شود.


منبع:

1399/11/15
12:57:27
0.0 / 5
333
تگهای خبر: آموزش , برنامه , حقوقی , فرهنگی
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
sunblog