محمودی مطرح كرد؛

سقط عمدی دومین عامل مؤثر در كاهش نرخ باروری كشور

رئیس کمیته جمعیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: سقط عمدی با 16 درصد تأثیر، منجر به کاهش نرخ باروری کشور شده است.

سقط عمدی دومین عامل مؤثر در كاهش نرخ باروری كشور

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، علی اکبر محمودی رئیس کمیته جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی قبل از ظهر امروز در نشست خبری روز ملی جمعیت اظهار داشت: طرح «جوانی جمعیت» که بتازگی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، دارای ۷۴ ماده بوده و دارای نکاتی است که امیدواریم منجر به افزایش نرخ موالید کشور شود.
وی اضافه کرد: برمبنای مطالعات، آمار زیادی از سقط عمدی در مناطق شهری و سطح بالاتر از توسعه اجتماعی وجود دارد و مطالعات حاکی از تمایل بیشتر خانواده های مرفه برای سقط است.
محمودی اشاره کرد: برمبنای یافته ها، استفاده از وسایل تنظیم خانواده با ۵۹ درصد تأثیر بسیار زیادی در کاهش باروری داشته است. علاوه بر این، ۲۱ درصد از عوامل کاهش باروری نیز دیرکرد در ازدواج یا عدم ازدواج است.
وی افزود: سقط عمدی نیز با ۱۶ درصد در کاهش ناباروری تأثیر داشته و ۳.۸ درصد نیز نازایی موقت دراین زمینه مؤثر است. برمبنای مطالعات جهانی، هیچ کشوری نمی تواند نرخ رشد جمعیت خودرا به کمتر از یک درصد برساند؛ مگر دو مؤلفه سقط عمدی و استفاده از وسایل تنظیم خانواده بهره ببرد.
رئیس کمیته جمعیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: این در حالیست که نرخ باروری ما از سال ۷۹ به بعد به زیر حد جایگزینی رسیده و همچنان نیز به شدت از وسایل تنظیم خانواده استفاده می نماییم.
محمودی گفت: متأسفانه با پیر شدن جمعیت، ساختار درونی نیروی کار کشور نیز رو به کاهش و سالمندی است و برمبنای آمارها، نرخ رشد سالمندان حدوداً پنج برابر نرخ رشد جمعیت کشور است.
وی درباب وابستگی اقتصادی سالمندان نیز عنوان کرد: این امر از عوارض سالخوردگی جمعیت است و برمبنای آمارهای بین المللی، برای مقابله با جبران کاهش نرخ رشد اقتصادی، باید راندمان اقتصادی و افزایش تکنولوژی دو برابر شود.

1400/02/23
21:48:48
0.0 / 5
377
تگهای خبر: فرهنگی
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
sunblog