رئیس دانشگاه تهران اعلام كرد

از روش های سنتی آموزشی فاصله می گیریم

به گزارش بلاگ سان، رئیس دانشگاه تهران از تشکیل ستادی ویژه برای ساماندهی اقدامات بنیادی در حوزه ارتقای جایگاه بین المللی این مرکز آموزشی اطلاع داد و اظهار داشت: برنامه ریزی دانشگاه تهران بر این مبنا است که دایره رشته ها و حوزه های علم را که دانشگاه در آنها صاحب رتبه و سرآمد است، افزایش یابد؛ بخصوص سیاست های خوبی به منظور رشد حضور و جایگاه بین المللی دانشگاه تهران در رشته های علوم انسانی، اجتماعی و رفتاری تدوین شده است.

از روش های سنتی آموزشی فاصله می گیریم
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، دکتر سید محمد مقیمی در نشست شورای دانشگاه تهران که با حضور روسای دانشکدگان، دانشکده ها، پردیس های بین الملل و مراکز و موسسات وابسته به دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن اشاره به روند رو به رشد دانشگاه در نظام های رتبه بندی بین المللی، اظهار داشت: صلاحیت و شایستگی دانشگاه تهران خیلی بالاتر از تصویری است که امروز در عرصه جهانی منتشر می شود؛ چونکه بسیاری از موارد و شاخص هایی که مورد توجه ما است در نظام های رتبه بندی مورد عنایت نیست.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: هر چند چشم اندازمان خیلی فراتر از شاخصهای مدنظر رتبه بندی های بین المللی دانشگاه ها است اما از طرفی هم امروز در دنیا جایگاه و رتبه کشورها را با استناد به این شاخص ها تعیین می کنند. اگر بخواهیم تراز مثبتی برای کشورمان در دنیا ایجاد نماییم، علاوه بر تاکید و تقویت بر شاخصهای بومی مورد توجه خودمان، لازم است وضعیت مان در شاخصهای متداول بین المللی را در حوزه های مختلف علم ارتقا بخشیم.

پیشرفت دانشگاه تهران در شاخصهای ارزیابی رتبه بندی شانگهای ۲۰۲۲
وی ضمن اشاره به پیشرفت دانشگاه تهران در شاخصهای ارزیابی رتبه بندی شانگهای ۲۰۲۲ عنوان کرد: برمبنای گزارش سال ۲۰۲۲ نظام رتبه بندی شانگهای، دانشگاه تهران ضمن حفظ رتبه نخست ملی و قرارگیری در بین ۴۰۰ مؤسسه‌ی برتر جهان، در ۲۳ زمینه‌ی علمی صاحب رتبه شده و در ۱۶ زمینه موفق به کسب رتبه اول در میان مؤسسه های آموزش عالی ایران شده است.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: امتیازهای دانشگاه تهران در رتبه بندی شانگهای ۲۰۲۲ نشان می دهد، عملکرد دانشگاه تهران در مقایسه با دانشگاه های دیگر نسبت به سال ۲۰۲۱ بهبود یافته و افزایش امتیاز دانشگاه تهران در سنجة پژوهشگران پراستناد در سال ۲۰۲۲ چشم گیرتر است.

تشکیل ستاد ویژه ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران از ایجاد باشگاه طلایه داران علم در دانشگاه تهران بعنوان یک تدبیر موثر برای ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه تهران اطلاع داد و اظهار داشت: باشگاه طلایه داران علم دانشگاه تهران بزودی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح می گردد.
وی در رابطه با حمایت هایی که از اعضای هیات علمی عضو باشگاه طلایه داران علم صورت می گیرد، به پرداخت کل مبلغ گرنت در ابتدای سال برای رفع نیازهای پژوهشی، اختصاص پذیرش یک دانشجوی پسادکترا، تخصیص سهمیه پذیرش دانشجوی دکترا از راه استعداد درخشان به انتخاب خود محقق برتر و اختصاص هزینه حمایتی برای تهیه مواد آزمایشگاهی اشاره نمود.
دکتر مقیمی با بیان این که عضویت در این باشگاه یکساله است، تصریح کرد: اعضای باشگاه طلایه داران علم دانشگاه تهران ثابت نیستند؛ این مورد می تواند بین محققان رقابت ایجاد نماید و هر ساله افرادی جدید وارد این باشگاه شوند.

تاثیر راه اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران بر ارتقای جایگاه در وبومتریکس
او همینطور به ارتقای ۱۰۱ پله ای جایگاه دانشگاه تهران در رتبه بندی وبومتریکس نسبت به یکسال گذشته اشاره نمود و عنوان کرد: در نظام رتبه بندی وبومتریکس که به طور عمده بر روی مشاهده پذیری وبسایت دانشگاه، دسترسی آزاد به اطلاعات و مستندات دانشگاه تاکید دارد، برای نخستین بار دانشگاه تهران بعنوان یک دانشگاه ایرانی توانست موفق به کسب رتبه کمتر از ۳۰۰ شود.
رئیس دانشگاه تهران از طریق اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران طی ۸ ماه گذشته بعنوان یکی از مولفه های اثرگذار در افزایش مشاهده پذیری وبسایت دانشگاه نام برد و تصریح کرد: اعتقاد دارم تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران متعلق به همه دانشگاه است و باید همه افکار با رعایت چارچوب ها بتوانند در این رسانه اظهارنظر کنند، حتی کسی که در مخالفت با مسئول دانشگاه هم بخواهد اظهارنظری داشته باشد.

تحمل مان را بالا ببریم
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تصریح کرد: باید تحمل مان را بالا ببریم و بسیاری از این که یک جایی به نقد ما می پردازد نگران نباشیم. در محیط دانشگاه باید بر روی افزایش تحمل پذیری کار نماییم چونکه از دانشگاه است که این روحیه باید به محیط اجتماعی اشاعه پیدا کند. تحمل در مقابل انتقادات و توضیح مدیران دانشگاه به افکار عمومی و یا اصلاح رفتارهای نیازمند بهبود و اصلاح، نه تنها سبب رشد و شکوفایی دانشگاه می شود، بلکه فرهنگ انتقادپذیری را در جامعه ارتقا می دهد.

از روش های سنتی آموزشی فاصله می گیریم
دکتر مقیمی ضمن اشاره به طراحی بسته تحول آموزشی دانشگاه تهران، اظهار داشت: به دنبال این هستیم که از روش های سنتی آموزشی فاصله گرفته و روش های جدید آموزشی را پی بگیریم. رویداد «آینده روشن» که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، معاونت های فرهنگی و دانشجویی و دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران با حضور ۶۰۰ دانشجو از رشته های مختلف درحال برگزاری است، همچون اقدامات در زمینه تحول آموزش است.
وی ادامه داد: دانشجویانی که در رویداد «آینده روشن» شرکت کرده اند، ۴ واحد درس عمومی را در چارچوب فضای پرنشاط یک اردوی تفریحی، فرهنگی و علمی می گذرانند. امروز دانشجویان علاقمند هستند که از روش های رسمی فاصله بگیرند و به سمت فضاهای تعاملی و بسترهایی بروند که دارای جنبه کاربردی و عملی در محیط علمی است.

شنبه اول هر ماه، ملاقات عمومی هیات رئیسه دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش از برگزاری مستمر ملاقات عمومی ماهانه هیات رئیسه دانشگاه تهران با ذی نفعان اطلاع داد و اظهار داشت: قرار بر اینست که جلسه ملاقات عمومی با ذی نفعان دانشگاه در شنبه ابتدای هر ماه برگزار گردد. در اولین جلسه ملاقات عمومی هیات رئیسه دانشگاه تهران با ذی نفعان، بیشتر از ۱۰۰ رجوع کننده داشتیم که بیشتر مسائل آنها ناظر بر موضوعات میان وظیفه ای بود چونکه در این نوع موضوعات، یک واحد یا معاونت نمی تواند تصمیم قاطعی بگیرد. در جلسه ملاقات عمومی که همه معاونان و اعضای هیات رئیسه دانشگاه حضور دارند این فضا ایجاد می شود که معاونت ها در تعامل با هم برای مسائل حل نشده، چاره پیدا کنند.

هیچ استادی موسسه دهخدا را ترک نکرده
دکتر مقیمی در واکنش به حواشی رسانه ای بوجود آمده در ایام اخیر در رابطه با بخش تالیف موسسه لغت نامه دهخدا، اظهار نمود: موسسه دهخدا دارای ظرفیت های فوق العاده ای است. هیچ یک از استادان همکار با موسسه، آنجا را ترک نکرده و همه اساتید حاضر در این مجموعه وزین، عاشق کار و آن محیط هستند. موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی علاوه بر کار کردن بر روی لغت نامه، باید بحث اجتماعی شدن علم و ترویج زبان فارسی در کشور را هم دنبال کند. با راه اندازی خانه خلاق و نوآوری علوم انسانی در موسسه دهخدا، این مجموعه می تواند به هدایت ایده های در رابطه با حوزه زبان و ادبیات فارسی بپردازد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مقیمی اضافه کرد: متاسفانه تعداد زبان آموزان این مرکز بین المللی در شش سال قبل تنها ۲ هزار و ۴۰۰ نفر بوده است؛ این در شرایطی است که تعداد زبان آموزان فقط برای یکسال باید بیشتر از این تعداد باشد. موسسه لغت نامه دهخدا نه تنها باید مرجع آموزش زبان فارسی برای دانشجویان بین الملل دانشگاه تهران باشد بلکه شایسته است که آموزش زبان فارسی به همه دانشجویان خارجی کل کشور با محوریت این موسسه صورت گیرد.




منبع:

1401/05/29
10:47:53
0.0 / 5
443
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
sunblog