مردم ماه ایران، ۱۲۴
از اشک سوگ تا لبخند خدمت روایت کوشش های یک بانو برای محرومیت زدایی
بلاگ سان: یک بانوی اهل سنت مهابادی بوسیله برگزاری کلاس های آموزشی برای زنان نیازمند و سرپرست خانوار اشتغال زایی می کند و گره های زیادی از مشکلات آنان باز کرده است.
خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ فاطمه شریف پور دیپلمه بود. پدرش سال ها قبل ماموستای شهر بود. همین مساله سبب شد که او به مسایل دینی علاقمند شود. وی در سال ۱۳۹۳ پسر و برادرش را از دست داد. اما روحیه قوی او سبب شد که وقتی برای دادن پول خیرات آنها به مسجد رفته بود؛ تصمیم بگیرد که کلاس تدریس قرآن برای خردسالان و خانم ها برگزار کند.
از این رو از همان سال آغاز به فعالیت کرد به سبب روابط خوبی که در منطقه داشت از کمک ها زنان به نیازمندان را هم جمع آوری می کرد و به افراد نیازمند می رساند. به همین شیوه هم نیازمندان منطقه را شناسایی کرده بود و خیرین پای کار هم جذب شدند. به مرور اعتماد مردم به کارهایش جلب شد و با پیشنهاد آنها برای دریافت مجوز برای مرکز نیکوکاری اقدام نمود. در آن زمان در مسجد فعالیت می کردند، اما رفته رفته حجم کارها زیاد شد و احساس کردند به مکان بزرگ تری نیاز دارند.
در همان سال برای کانون ساختمانی هم اجاره کرد و هم زمان به بهزیستی و کمیته امداد مراجعه و از آنها خواست تا زنان بی سرپرست را به او معرفی کنند، تا به خودشان و فرزندانشان خدمات رایگان بدهند. دو سال بعد مجوز مرکز را دادند و آنها کارهای شان را در ساختمانی که با پول وام ازدواج دخترانش رهن کرده بود شروع کرد.
وی حالا دیگر مدیر کانون فرهنگی هنری ساجده و خیریه باران رحمت شهر مهاباد استان آذربایجان غربی بود.
خانم شریف پور در سال ۱۳۹۸ مجوز مرکز نیکوکاری را دریافت کرد. این مرکز حدودا ۹۰۰ پرونده دارد و تمامی خدمات برای بانوان بی سرپرست و فرزندانشان بطورکامل رایگان است. ولی از سایر افرادی که مشکل مالی ندارند شهریه دریافت می شود و با شهریه های جمع آوری شده مرکز نیکوکاری را اداره می کنند.
دخترش فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زبان انگلیسی است و به این علت کار آموزش را هم با آموزش زبان انگلیسی شروع کردند. در ابتدا ۱۱۰ نفر جذب کلاس های آموزش زبان شدند. بعد کلاس های تقویتی برای تمامی دروس راه اندازی کردند. این یک جنبه از کار بود که درآمد هم داشت.
در ادامه برای اشتغال زایی بانوان بی سرپرست و نیازمند شغل، کلاس های مختلفی همچون قالیبافی، گلیم بافی، بافتنی و سایر هنرهای دستی که متقاضی داشت برگزار کردند. برای هر کلاس مربی درجه یک می آوردند تا به بانوان آموزش دهند. علاوه بر این ها کلاس های قرآن و احکام هم بصورت رایگان برای زنان سرپرست خانوار برگزار می شد.
آن ها علاوه بر کارهای آموزشی خدمات مختلفی را به نیازمندان ارائه می دهند. امسال بیشترین میزان قربانی را در شهر داشتند و ۱۶۰۰ کیلوگرم گوشت قربانی را میان نیازمندان توزیع کردند.
پیش از مناسبت های مختلف مثل عید نوروز، شب یلدا، ماه رمضان، عید قربان و غیره نیازمندی های خودرا در برگه های کاغذی را چاپ می کنند و بین مغازه دارها توزیع می کنند که بطورمثال نوشت افزار می خواهند یا سبد کالا برای توزیع لازم دارند. همیشه حجم فراوانی کمک جمع آوری می شود که می توانند تا ۲۰۰ خانوار را پوشش دهند.
در میان اهل سنت برای امام حسین (ع) نذری دادن مرسوم نیست. ولی خانم شریف پور هر سال آش نذری می پزد و توزیع می نماید.
جمع خانم هایی که در این مرکز نیکوکاری با او همراه شده اند هیچ چشم داشتی ندارند و از جان و مال و و زندگیشان برای خدمت به مردم مایه گذاشته اند. هر سال چهار بار نمایشگاه فروش
محصولات خانگی را در سالن وحدت شهر برگزار می کنند تا محصولات تولیدی خانم ها ارائه شود و با فروش آن درآمد پایداری ایجاد شود. هرسال ۱۱۰ نفر از بانوان هنرمند در این نمایشگاه محصولات خودرا عرضه می کنند.
منبع: بلاگ سان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب