طرح یاس قدمی به طرف توانمندسازی و نشاط دختران مجرد
بلاگ سان: معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی در یادداشتی جزییات طرح ملی یاس به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت را تشریح نمود.
به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی در یادداشتی جزییات طرح ملی یاس به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت را تشریح نمود.
در متن این یادداشت آمده است:
کمیته امداد با هدف این که بتواند نقش مؤثری در بهبود شرایط و بالا بردن کیفیت زندگی و سلامت معنوی و روانی دختران مجرد داشته باشد، در سال ۱۴۰۰، طرح یاس (یاران لطمه ستیز) را با همکاری جمعیت هلال احمر پایه گذاری کرد که بواسطه آن دختران مورد حمایت و علاقمند بالای ۲۰ سال در چرخه آموزش های مقدماتی و تخصصی جمعیت هلال احمر و آموزش های عمومی کمیته امداد قرار گرفتند، تا آمادگی ضروری جهت نقش آفرینی آنها در حوزه های اجتماعی برقرار شود. از دستاوردهای این طرح می توان به آموزش ۴۵ هزار نفر از دختران مورد حمایت و استقرار قریب به اتفاق آنها در خانه های هلال سراسر کشور اشاره نمود.
در این رابطه گفتنی است که جمعیت هلال احمر نیز مربیان مرتبطی را برای هدایت و راهبری دختران مستقر در خانه های هلال تعلیم داده است، تا ارتباط بین مخاطبان و معاونت جوانان جمعیت هلال احمر بصورت هدفمند و حرفه ای ادامه یابد، تا در نهایت شاهد تحقق و به ثمر نشستن این طرح در ابعاد مختلف آن باشیم. همین طور در کمیته امداد فضایی برای تفریحات سالم این دختران فراهم گشته است و آنها می توانند در قالب گروههای همگن به اردوهای آموزشی و زیارتی اعزام شوند.
در رویکرد معاونت فرهنگی، توانمندسازی به مفهوم دست یابی مخاطبان به منابع و کنترل بر زندگی خود تعریف شده است که با بوجودآوردن احساس استقلال و اعتماد به نفس بیشتر توأم خواهد بود و فرایندی بطورکامل پویاست که توانایی دختران را برای تغییر ساختارهایی که آنها را در موقعیت فرودستی (وابستگی) نگه داشته است، می افزاید.
همچنین می توان با بهره گیری از ظرفیت و توان این دختران، خیلی از مشکلات موجود در جامعه را برطرف کرد؛ چونکه آنها می توانند در عرصه هایی مانند فرهنگ سازی در حوزه های مختلف، انجام کارهای خیریه، داوطلبانه و … مشارکت فعال داشته باشند. اما اگر با نادیده گرفتن این قشر، آنها را به سوی افسردگی سوق دهیم هزینه های سنگینی بابت سلامتی آنها به جامعه تحمیل می شود. این در حالیست که اگر این افراد با شادی و نشاط وارد کارهای اجتماعی شوند، هم می توانند به خود و هم به سایر افراد جامعه کمک کنند و شاهد یک جامعه شاد و باطراوت باشیم.
اهداف طرح
- پیشرفت عزت نفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی در میان مخاطبان و در نهایت توانمندسازی رفتاری، ارتباطی و فرهنگی آنان
- حضور مخاطبان در حوزه های اجتماعی و مشارکت در کارهای جمعی
- ایجاد انگیزه در حوزه امداد و کمک های اولیه و همین طور آشنایی با حوادث و سوانح
- پیشرفت سطح دانش و مهارت مخاطبین درباب امداد و کمک های اولیه و آشنایی با حوادث و سوانح و نحوه روبرو شدن با آنها
- ترویج فرهنگی خود امداد و دگر امدادی
اقدامات و خدمات ارائه شده به مخاطبین طی سالیان گذشته
- ابلاغ برنامه های عملیاتی و سالانه جهت فعالیت مخاطبان در حوزه های اجتماعی
- ساماندهی مخاطبان در قالب فرمانده، دادرس، خبرنگار، کارآفرین و مردم یار
- برگزاری دوره های آموزشی کمک های اولیه، امدادگری و...
- استقرار مخاطبان در خانه های هلال
- برگزاری دوره های اردویی بصورت تخصصی (کارآفرینی، رسانه و …) در سطوح ملی، منطقه ای و استانی
- برگزاری رویداد و جشنواره طرح ملی یاس
- ارائه خدمت مشاوره به مخاطبان
- کمک به ایجاد اشتغال برای مخاطبان (بهره گیری از ظرفیت حوزه اشتغال، استفاده از ظرفیت موسسات برون سپار و …)
- در اولویت قراردادن مخاطبان طرح جهت دریافت تسهیلات ازدواج
منبع: بلاگ سان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب