بطحایی:
اطلس صدمه های اجتماعی سال جاری منتشر می شود
به گزارش بلاگ سان، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از انتشار اطلس صدمه های اجتماعی و دسترسی دانشگاه ها و مراکز علمی به داده های رسمی و معتبر این حوزه اطلاع داد.
به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه کارگروه زنان، جمعیت و خانواده با حضور محمد بطحایی، رییس سازمان امور اجتماعی کشور، سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا، و تعدادی از دبیران کارگروه جمعیت و خانواده انجام شد.
در این جلسه، موضوعات در رابطه با حوزه زنان، جمعیت و خانواده مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و حاضران به بیان دیدگاه ها و پیشنهادهای خود پرداختند.
محمد بطحایی، رییس سازمان امور اجتماعی کشور، در این جلسه با تاکید بر ضرورت تقویت کارگروه ها، اظهار داشت: همه مسایل و مصادیقی که در این نشست عنوان شد باید از مجرای کارگروه ها وارد شورا شود و کارگروه ها نقش فعال تری در تهیه خوراک اصلی شورا داشته باشند.
وی ضمن اشاره به ظرفیتهای موجود در دستگاه های مختلف اضافه کرد: کارگروه ها نیازمند یک نقشه راه منسجم و کاربردی هستند تا برمبنای آن، مسایل و مشکلات حوزه اجتماعی با همگرایی و همکاری دستگاه های مختلف پیگیری و برای کاهش آنها راهکار ارایه شود.
بطحایی اضافه کرد: حل خیلی از مسایل اجتماعی فقط به منابع مالی وابسته نیست؛ بااینکه منابع مالی مؤثر است، اما بخش عمده ای از مسایل با کنار هم قرار گرفتن ظرفیت ها و ورود مشترک دستگاه ها به موضوعات قابل حل است.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ضمن اشاره به ظرفیت دستگاه هایی همچون بهزیستی، وزارت تعاون، جمعیت هلال احمر و وزارت کشور اظهار داشت: امکانات و اختیارات موجود در این دستگاه ها و همینطور ظرفیتهای انسانی و ساختارهای استانی و شهرستانی باید در خدمت حل مسایل اجتماعی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: سه کارگروه موجود باید فعال تر شوند و با تدوین نقشه راهی منسجم و کاربردی، زمینه را برای پیگیری مؤثر مسایل اجتماعی در سطوح ملی و استانی فراهم آورند.
گفت: در مواردی نسبت به انتشار این آمارها تذکر داده شده و در یکی دو مورد نیز مبحث به مراجع قانونی و حقوقی ارجاع شده است.
انتشار سالانه اطلس لطمه های اجتماعی
بطحایی با اشاره به اینکه اطلس لطمه های اجتماعی به شکل سالانه منتشر می شود، اظهار داشت: این اطلس در اختیار مراجع ذی صلاح قرار می گیرد و امسال مقرر است به طور گسترده در اختیار دانشگاه ها و مراکز علمی نیز قرار گیرد.
بطحایی ضمن اشاره به محورهای طرح شده در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای اجتماعی کشور اظهار داشت: بخش عمده دستور کار این جلسه به ارایه گزارش دستگاه ها در رابطه با اقداماتی که در فاصله دو جلسه در عرصه طرح های محله محور انجام داده اند، اختصاص داشت.
وی اضافه کرد: یکی از اولویت های اصلی در عرصه محله محوری، راه اندازی سامانه و سکویی است که بتواند خدمات ارایه شده از جانب دستگاه های مختلف را به تفکیک محلات نمایش دهد و از موازی کاری و هم پوشانی اقدامات جلوگیری نماید.
بطحایی اضافه کرد: در تعدادی محلات دستگاه های مختلف اقدامات موازی انجام می دهند، در صورتیکه برخی محلات از خدمات مورد نیاز خود محروم هستند؛ بدین سبب وزارت کشور و سازمان امور اجتماعی باید راه اندازی این پلت فرم را با جدیت دنبال کنند.
سه کارگروه شورای اجتماعی نیازمند نقشه راه هستند
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ضمن اشاره به فعالیت سه کارگروه شورای اجتماعی کشور اظهار داشت: یکی از این کارگروه ها در ارتباط با کنترل و مدیریت لطمه های اجتماعی، دیگری در ارتباط با سرمایه اجتماعی و کارگروه سوم در ارتباط با حوزه زنان و خانواده است.
وی خاطرنشان کرد: در این نشست گزارش فعالیت کارگروه ها ارایه شد و تاکید اعضا بر این بود که کارگروه ها باید با تدوین یک نقشه راه مشخص، موضوعات در رابطه با وظایف خویش را برای طرح در شورای اجتماعی کشور آماده کنند.
بطحایی اظهار داشت: تلاش می نماییم در جلسات آینده، هدف گذاری ها منسجم تر و معطوف به اهداف قابل دسترس باشد و فعالیت کارگروه ها نیز به همین دلیل هدایت شود.
استمرار برنامه های فوق العاده رویارویی با لطمه های اجتماعی در سال ۱۴۰۵
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از تصویب استمرار برنامه های فوق العاده رویارویی با لطمه های اجتماعی در سال ۱۴۰۵ آگاهی داد و اظهار داشت: در سال ۱۴۰۴ با همکاری سازمان برنامه و بودجه، برنامه های فوق العاده ای برای رویارویی با لطمه های اجتماعی به تصویب رسید، اما به علت شرایط جنگی، قسمتی از این برنامه ها متوقف گردید و برخی اعتبارات نیز ابلاغ نشد.
وی اضافه کرد: در جلسه امروز مقرر شد برنامه هایی که همچنان موضوعیت دارند، در سال ۱۴۰۵ نیز استمرار پیدا کنند و در صورت نیاز، امکان افزایش حجم برخی برنامه ها و اعتبارات نیز فراهم باشد.
پیگیری مشکل افراد بدون شناسنامه
بطحایی در جواب پرسشی در رابطه با افراد بدون شناسنامه و محرومیت آنها از یارانه و کالا برگ اظهار داشت: قسمتی از این افراد در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور، ایرانی هستند اما به علت مشکلات خانوادگی در زمان تولد برای آنها شناسنامه دریافت نشده است.
وی اضافه کرد: این افراد نه یارانه دریافت می کنند و نه از کالا برگ و برخی خدمات عمومی بهره مند می شوند و سال هاست این مسئله وجود دارد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: وزارت کشور و سازمان ثبت احوال درحال پیگیری این مورد هستند، اما مسئله پیچیده ای است؛ برای اینکه در بین این افراد، مواردی نیز وجود دارد که اشخاصی مدعی ایرانی بودن هستند اما مدرکی برای اثبات این ادعا ندارند.
بطحایی تاکید کرد: باید راهکاری عادلانه پیدا شود که ضمن حل مشکل این افراد، منافع ملی و مصالح عمومی کشور نیز به خطر نیفتد.
تلاش برای حل مشکل زنان بدسرپرست در دریافت یارانه
وی همینطور در رابطه با زنان بدسرپرست یا بانوانی که سرپرست خانوار آنها مفقود است، اظهار داشت: در وضعیت فعلی یارانه به سرپرست خانوار پرداخت می شود و این مورد یک خلأ قانونی به وجود آورده است.
بطحایی اضافه کرد: قوه قضاییه، مجلس و سایر نهادهای دولتی برای حل این مسئله اعلام آمادگی کرده اند و تلاش می نماییم با بررسی مصادیق، روشهایی برای کاهش مشکلات این گروه از جامعه پیدا نماییم.
فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در رابطه با فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی نیز اظهار داشت: در مناطق مرزی شرقی کشور مواردی وجود دارد که مادر ایرانی و همسر خارجی بوده و به علت ثبت نشدن ازدواج، فرزند بدون مدارک هویتی است.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای مورد بررسی، استفاده از استعلام ها و شواهدی است که بتواند شرایط فرد را تأیید کند؛ اما باید در کنار حل این مساله، دستاوردهای احتمالی راه حل ها نیز مورد توجه قرار گیرد.
برخورد با انتشار آمارهای متناقض لطمه های اجتماعی
بطحایی در قسمت دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به تعدد آمارهای حوزه لطمه های اجتماعی اظهار داشت: یکی از اشکالات کشور، کثرت آمار و اعدادی است که از جانب مراجع مختلف تولید می شود و گاهی با یکدیگر تناقض دارند؛ موضوعی که می تواند سبب ایجاد اغتشاش ذهنی و ارایه راهکارهای نادرست شود.
وی اضافه کرد: سامانه مشترک رصد و پایش داده ها دراین خصوص درحال پیشرفت است و برمبنای تکلیف قانونی، داده های این حوزه باید از مسیر وزارت کشور منتشر شود.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با تاکید بر ضرورت پرهیز دستگاه ها از انتشار آمارهای غیررسمی و متناقض
منبع: blogsun.ir
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب