مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد

راه اندازی رشته های مشترك دو وزارتخانه علوم و بهداشت

به گزارش بلاگ سان مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت از طریق اندازی رشته گرایش های مشترك در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت و وزارت علوم اطلاع داد و اظهار داشت: بر مبنای تفاهم نامه صورت گرفته علاوه بر ایجاد رشته گرایش های جدید رشته های مشترك هم اصلاح و بر مبنای كریكلوم های مشترك عرضه خواهد شد.

راه اندازی رشته های مشترك دو وزارتخانه علوم و بهداشت
دکتر حسین قنبری در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب از انعقاد تفاهم نامه مشترک اصلاح رشته های دو وزارتخانه علوم و بهداشت اطلاع داد و در مورد جزئیات مورد توافق اظهار داشت: این تفاهم نامه همکاری یک تفاهم نامه کلی و آموزشی است، بر طبق این تفاهم نامه دانشگاه های دو وزارتخانه علوم و بهداشت به یکدیگر نزدیک می شوند و جلسات مشترک هیات رئیسه بین این دانشگاه ها تشکیل خواهد شد. در واقع هدف تفاهم نامه این است که تعامل و همکاری نزدیکی بین دانشگاه های علوم پزشکی و آموزش عالی اتفاق بیفتد.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: تفاهم نامه فوق در سه سطح رشته های تحصیلی، پژوهش و دانش پایه انعقاد شده است و با اجرای این تفاهم نامه باب همکاری بین دانشگاه های دو حوزه باز خواهد شد. ازاین رو در واقع بین دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت تعامل نزدیکی در ابعاد پژوهش و فناوری، آموزش و توسعه دانش های بنیادی اتفاق خواهد افتاد.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت همینطور تصریح کرد: تاسیس رشته های مشترک بین دانشگاه های دو وزارتخانه توسعه همکاری دانشگاه های دو حوزه در عرضه یک رشته تحصیلی به صورت مشترک، ایجاد رشته های جدید در چارچوب گرایش همچون موارد تفاهم نامه فوق است. در واقع روند کلی این است که با وجود رشته های موجود ما به سمت ایجاد گرایش های جدید حرکت نماییم و تعدد رشته ها کمتر شود. ضمن اینکه از فرصت های مطالعاتی داخلی بین دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت در چارچوب این تفاهم نامه استفاده می شود. بر این اساس از اساتید دانشگاه های وزارت علوم به دانشگاه های علوم پزشکی به منظور گذراندن دوره های فرصت مطالعاتی حضور پیدا می کند و این اتفاق هم برعکس هم اتفاق خواهد افتاد.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: هم اکنون تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه های دو حوزه علوم و بهداشت ابلاغ گردیده است و در حال اجرایی شدن است که استفاده از توانمندی اساتید دو حوزه بعنوان استاد وابسته از دیگر موارد این تفاهم نامه است که بر این اساس عضو هیات علمی از دانشگاه های وزارت علوم در گروه های آموزشی وزارت بهداشت حضور پیدا خواهند کرد که این اتفاق هم به صورت برعکس هم اتفاق خواهد افتاد. حتی در هیات امنا و هیات ممیزه های بردهای تخصصی هم از ظرفیت های اساتید دو وزارتخانه استفاده خواهد شد. ضمن اینکه از امکانات معاونت علمی به صورت مشترک در تفاهم نامه استفاده می شود.
وی افزود: کلیت تفاهم نامه فوق شامل همه فعالیت ها و کارکردهای دانشگاه ها می باشد که معاونین آموزشی دو وزارتخانه علوم و بهداشت تاکید داشتند از این پتانسیل استفاده کنند.
دکتر قنبری با تاکید بر اینکه هیچ رشته ای از هیچ وزارتخانه ای حذف نخواهد شد، اظهار داشت: امکان حذف یا واگذاری رشته های مشترک در دو وزارتخانه علوم و بهداشت وجود ندارد. باآنکه امکان دارد در اجرا یا عرضه این رشته ها همکاریهای نزدیکی بین دو وزارتخانه صورت بگیرد. مثلا کریکلوم آموزشی رشته ای نظیر زبان شناسی به صورت مشترک تدوین شود و این همکاری با در نظر گرفتن اصل همگرایی علوم و استفاده از ظرفیت های مختلف صورت خواهد گفت. ازاین رو رشته ای حذف یا واگذار نخواهد شد بلکه امکان دارد برنامه های آموزشی برخی رشته های مشترک اصلاح گردد.
وی تصریح کرد: تلاش شده است در راه اندازی رشته ها و گرایش های جدید تعامل های نزدیکی صورت بگیرد و از ظرفیت های طرفین برای آموزش رشته ها همکاری صورت می گیرد. ما در وزارت بهداشت برنامه همگرایی علوم و مرجعیت علمی را به شکل جدی دنبال می نماییم و اعتقاد داریم دانشگاه های وزارت علوم و بهداشت برای تحقق اهداف مرجعیت علمی باید در کنار هم قرار بگیرند و این همکاری نه فقط در سطح وزارتخانه ها بلکه در باید در میان دانشگاه ها و گروه های آموزشی دو طرف اتفاق بیفتد و ما در حال ترویج این همگرایی هستیم.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت در انتها تصریح کرد: امکان دارد بر حسب این تفاهم نامه ما یک رشته گرایشی را در یکی از دانشگاه های علوم یا بهداشت و یا حتی در هر دو دانشگاه این حوزه راه اندازی نماییم. مثلا هم اکنون بین دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تلاش می نماییم رشته زیست مواد را راه اندازی نماییم و این رشته در هر دو دانشگاه راه اندازی شود و ما حتی موسسه مشترک بین دو دانشگاه در حوزه زیست مواد راه اندازی کردیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت دو دانشگاه این رشته را عرضه دهیم و دانشجویان از دو کانال در این رشته معرفی می گردند و این افراد در آن مرکز مشترک آموزش و پژوهش خویش را می بینند و با کریکلوم آموزشی مشترک فارغ التحصیل می شوند. ازاین رو ما این مدل را می توانیم جهت راه اندازی رشته های دیگر هم پیشبینی نماییم.




منبع:

1399/08/05
22:48:57
5.0 / 5
812
تگهای خبر: اساتید , برنامه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
sunblog