نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی:

خانواده کانون اقتدار یک جامعه قدرتمند است

به گزارش بلاگ سان، مشهد ـ نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: یک جامعه قدرتمند از واحدهای اجتماعی مستحکمی قدرت می گیرد که خانواده نام دارد.

خانواده کانون اقتدار یک جامعه قدرتمند است

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، آیت الله احمد علم الهدی ظهر سه شنبه در همایش «شکوفه های امیدآفرین» ویژه تکریم مقام مادران چندقلوها که به میزبانی تالار همایش های ساختمان هلال احمر مشهد برگزار شد، ضمن اشاره به مبانی تربیت فرزند در کانون خانواده اظهار نمود: آن چه در مساله جمعیت برای جامعه امروز ما مطرح می شود، برخورداری از یک جامعه مستحکم است که جوانان در آن نقش محوری دارند. شاید برخی چنین تصور کنند که همه ما نسبت به آینده جامعه خود مسئول هستیم اما نه در این حد که آسایش خویش را به خاطر آن گرفتار خدشه نماییم. این پیش فرض از اساس نادرست است و همه ما نسبت به جامعه خود سهیم هستیم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: در کانون خانواده هیچ موسیقی و ندائی دل نشین تر از صدای کودکان نیست؛ این ها که آینده ساز کشور ما هستند، میراث انقلاب را به دوش خواهند گرفت و سرباز امام زمان (عج) خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه یک جامعه قدرتمند از واحدهای اجتماعی مستحکمی قدرت می گیرد که خانواده نام دارد، بیان نمود: وجود فرزند، بزرگ ترین سرمایه آرامش و موضوعی است که یک پدر و مادر را به صورت جدی به سمت آینده سوق می دهد. دختر و پسر جوانی که با هم ازدواج می کنند و همه محبت و عطوفت خویش را نسبت به هم روا می دارند، زمانی به اوج قدرت تصمیم گیری و حرکت ارادی به سمت هدف می رسند که فرزند دار می شوند؛ تا جایی که میتوان ادعا کرد، خانواده تا قبل از تولد فرزندان به صورت کامل تشکیل نمی شود و فقط زمانی این هدف محقق می شود که ثمره عشق یک زن و مرد به هم با تولد فرزند به مرحله تکامل و بلوغ برسد.
آیت الله علم الهدی افزود: صرف نظر از این که اصولاً رشد و تعالی فرزندان خانواده در کنار یکدیگر محقق می شود، حوزه رشد فرزند و جریان تعالی خانواده هم تنها زمانی قابل استحصال خواهد بود که فرزندان مختلف زمینه ساز تکامل یکدیگر شوند و در حوزه مسئولیت پذیری، برادران و خواهران خویش را به سمت تعالی سوق دهند.
توسعه اجتماع درگرو توسعه خانواده
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ضمن اشاره به این که زندگی اجتماعی ما به توسعه روز افزون کانون خانواده وابسته است، خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت اگر هم ابعاد مؤثر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در آینده داشته باشد، فراتر از این برای زمان حال خانواده ها هم مؤثر واقع می شود. وجود فرزند تنها عاملی است که به موازات لذت پدرانه و مادرانه برای والدین، زمینه تعالی خانواده را هم فراهم می آورد.
وی تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید «اِنّی اُباهی بِکُمُ الاُمَم» یعنی اینجا همان جایی است که نبی مکرم اسلام (ص)، مسلمانان را خطاب می کند و به همه ما می گوید که من در مقابل امت های دیگر به تعداد شما مباهات می کنم تا بر این اساس، اصل مساله فرزند آوری توسط پیامبر اکرم (ص) موردتأکید قرار گرفته باشد.
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه پیام حدیث نبوی آن است که پهنه اجتماعی ما گسترده شود، اظهار داشت: دولت ها وقتی تصمیم به تنظیم و عرضه یک برنامه پنج ساله توسعه می گیرند، نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی محور اصلی همه چیز هستند؛ همان نوجوانانی که در پنج سال آینده به موتور محرک اصلی پیشرفت ها تبدیل می شوند. این مسائل دلالت بر این دارد که خانواده در کانون پیشرفت جامعه قرار دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان نمود: برای هر مرد و زنی که تشکیل خانواده می دهد، دوران کهولت سن و فرسودگی آخر عمر بعنوان یک برهه زمانی تاریک مطرح است و در این عرصه هم اگر پهنه خانواده با تعداد فرزندان وسیع باشد، آسودگی خاطر بیشتری برای پدر و مادر سالخورده به دنبال خواهد داشت.
فرزند آوری نشانه آینده نگری
وی اظهار نمود: هر پدر و مادری که در اولین سالهای رشد فرزند از سختی های آن گرفتار مشکل شود، باید بداند که تکیه گاه خود در دوران پیری و کهن سالی همان آقاپسر یا دخترخانمی است که در آغوش او رشد می کند. امام عسکری (ع) زمانی که کودکان قوم خویش را فرا خواند، به آنان فرمود: «إنّکُم صِغارُ قَومٍ و یُوشِکُ أن تَکونوا کِبارَ قَومٍ آخَرینَ» یعنی شما خردسالانِ قومی هستید که بزودی بزرگان قوم دیگری می شوید.
آیت الله علم الهدی اضافه کرد: دختران و پسران ما هم باید به این فکر کنند که همان جوان نیرومند، پسر هنرمند و دختر فعال و توانمندی که در آینده جریان اندیشه جامعه ای را تغییر می دهد، حالا در آغوش آنها آرمیده است؛ همان گونه که بسیار مردان و زنان دانشمند و فرزانه ای که از والدین بی سواد متولد شدند و در دامان آنها رشد کردند. این ثمره اخلاص و عشق همان پدر و مادری است که با حلال خدا زندگی کردند و در مقابل مشکلات تاب آوردند تا در نهایت، ثمره عشق آنها تربیت چندین فرزند باشد که از علم و دانش گرفته تا مسائل فرهنگی و ورزشی، به سرآمد زمان خود تبدیل شدند.
وی افزود: نبی مکرم اسلام (ص) تصدیق کرده اند که تربیت به مثابه یک چرخه طبیعی باید در جریان باشد. در این رابطه گستردگی خانواده می تواند تا حد زیادی به این چرخه کمک نماید.


منبع:

1402/01/03
20:26:50
0.0 / 5
368
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
sunblog