روند حضور زنان در حکمرانی چگونه است؟

به گزارش بلاگ سان، رییس مرکز امور زنان وزارت کشور اظهار داشت: حضور زنان در حکمرانی دنیا از 11 به 20 درصد رسیده است اما در ایران روند حضور زنان زیاد نیست و تنها 14 نماینده مجلس زن داریم.

روند حضور زنان در حکمرانی چگونه است؟

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، پروین داداندیش رییس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور در نشست هم افزایی، تبادل تجربیات، تبیین سیاستهای راهبردی مدیریت امور زنان و خانواده در دولت چهاردهم، اظهار داشت: زنان با انگیزه ای در دولت چهاردهم مسئولیت حضور دارند اما هنوز پیام را به جامعه نداده ایم و اعتماد برنگشته است.
وی با اشاره به اینکه حکمرانی یک مفهوم پویا است که در بستر سیاسی و اجتماعی اشکال مختلف می گیرد، اظهار داشت: صاحبنظران معتقدند چنان که زنان نقش بیشتری در حکمرانی داشته باشند، تأثیرگذاری آنان در کنار مردان بیشتر و عادلانه تر است.
وی با اشاره به اینکه حکمرانی زنان ممکنست سطوح مختلف داشته باشد، عنوان کرد: مشارکت زنان در مناصب دولتی، از اهمیت برخوردار می باشد و در هیات دولت چهار زن هستند اما در دنیا در ۲۹ کشور جهان زنان بعنوان رییس حکومت مشغولند.
وی اضافه کرد: در عرصه حکمرانی می توانیم به مجلس شورای اسلامی اشاره نماییم که از سال ۹۵ حضور زنان در حکمرانی دنیا از ۱۱ درصد به ۲۰ درصد رسیده است اما در ایران بازهم روند حضور زنان نزولی بوده و چهار تا پنج درصد است و تنها ۱۴ نماینده زن داریم.
وی ضمن اشاره به حضور زنان در عرصه حکمرانی اقتصادی، عنوان کرد: سهم زنان در مدیریت شرکتها و بانکها در دنیا ۲۴ درصد است و مطالعات نشان می دهد اگر در شرکت های اقتصادی هیات مدیره ترکیبی باشد رشد بیشتری دارند.
داداندیش با اشاره به اینکه در کشور ما نرخ اشتغال کم بود و کمتر هم شد، اضافه کرد: حال نرخ اشتغال زنان ۱۴ یا ۱۵ درصد است و سهم زنان در هیات مدیره شرکت های اقتصادی ۲۴ درصد است.
مشاور وزیر کشور اظهار داشت: در شرکت های دانش بنیان نیز ۱۲ درصد مدیران زنان هستند و این امر رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه حکمرانی اقتصادی زنان در ایران باز هم در اقلیت است اما آینده ای روشن دارد، اضافه کرد: هم اکنون ۱۶ فرماندار زن و ۱۷ بخشدار زن هستند و از سال ۹۲ تا امروز مشارکت زنان در شوراهای روستایی ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی، درباره ی سبک رهبری زنان نیز عنوان کرد: سبک مدیریت زنان به خصوصیات حکمرانی خوب شباهت دارد، تحقیقات نشان داده است، رهبری زنان، مشارکتی، دموکراتیک و متمرکز بر مسایل اجتماعی است و در تصمیم گیری ها محتاط هستند و کاهش فساد و افزایش شفافیت از خصوصیات رهبری آنان است.
وی اضافه کرد: رویکرد زنان در رهبری، صلح آمیز و در راستای حل منازعات است و عوامل فرهنگی، تاریخی و اجتماعی تأثیر زیادی بر رهبری زنان دارد.
مشاور وزیر کشور با تکیه بر این که موفقیت حکمرانی بیشتر، به شایستگی ها، تجربیات و ارزشهای فرد بستگی دارد، اظهار داشت: زنان باید در احزاب سیاسی مشارکت پرشمار داشته باشند و امیدوارم با خوب عمل کردن نمایندگان محترم مردم ایران در مجلس شورای اسلامی، سال آینده شاهد این باشیم که سی درصد نمایندگان مجلس سال آینده از بانوان باشند.

1403/12/14
10:11:38
0.0 / 5
218
تگهای خبر: رمان , شركت , فرهنگی
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
لینک دوستان بلاگ سان
sunblog